Σεισμός στην Τουρκία: Κάθε ώρα που περνάει προστίθενται εκατοντάδες θύματα στον τραγικό απολογισμό

Ο απολογισμός στην Τουρκία του ισχυρού σεισμού που έπληξε χθες, Δευτέρα, τις νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας αυξήθηκε στους 3.419 νεκρούς, ανακοίνωσε σήμερα η τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών AFAD και ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι

Μετά την ανακοίνωση αυτή αυξάνεται σε πάνω από 5.000 ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην Τουρκία και τη Συρία από το σεισμό, ο οποίος ήταν από τους σφοδρότερους που έχουν πληξει την περιοχή εδώ και σχεδόν έναν αιώνα.

Ο Ορχάν Τατάρ, αξιωματούχος της AFAD, δήλωσε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων πως 20.426 άνθρωποι έχουν τραυματισθεί, ενώ 5.775 κτίρια έχουν καταστραφεί από το σεισμό, μετά τον οποίο σημειώθηκαν 285 μετασεισμοί.

Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις λίγη ώρα νωρίτερα ανακοινωνόταν ότι 2.921 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους και τραυματίστηκαν άλλοι 15.834, σύμφωνα με τον προσωρινό απολογισμό της AFAD, της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών της χώρας.

Δηλαδή μέσα σε λίγη ώρα προστέθηκαν στον μακάβριο κατάλογο στην Τουρκία άλλοι 460 νεκροί!

Ταυτόχρονα η γή συνεχίζει να δονείται.

Νέος σεισμός μεγέθους 5,7 βαθμών έπληξε σήμερα την ανατολική Τουρκία, ανακοίνωσε το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC).

Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 46 χιλιόμετρα, πρόσθεσε το EMSC.