Πούτιν στη Τουρκία. Θα προσφέρει «στρατηγικό συνεταιρισμό»;

Σχόλιο Ρώσου δημοσιογράφου ο οποίος ισχυρίζεται ότι ο Πούτιν είναι δυνατόν να προσφέρει στην Τουρκία  «στρατηγικό συνεταιρισμό» προβάλλεται από τη τουρκική εφημερίδα Hurriyet .

Η κρίση στη Συρία θα είναι ένα από τα κύρια θέματα των συνομιλιών του Ρώσου Προέδρου κ. Β.Πούτιν στην Αγκυρα κατά την επίσκεψή του στις 14 – 15 Οκτωβρίου, γράφει  η Μιλιέτ επικαλούμενη δηλώσεις του κ. Α.Νταβούτογλου. Το ίδιο θέμα αυτό θα συζητήσει η Αγκυρα  και με τον  απεσταλμένο του ΟΗΕ – Αραβικής Ένωσης,  κ. Μπραχιμί, που θα επισκεφθεί την Τουρκία πριν τον Ρώσο πρόεδρο.

Στο μεταξύ σε σχόλιο του στην ίδια εφημερίδα, ο κ. Σεμίχ Ιντίζ επισημαίνει ότι η πολιτική που έχει ακολουθήσει η Τουρκία στην κρίση με τη Συρία την έφερε στα πρόθυρα πολέμου, τον οποίο παρά τη σκληρή γλώσσα που χρησιμοποιεί η Άγκυρα, δεν τον θέλει.  Η πολιτική της Άγκυρας στη Συρία έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο, γράφει και βλέπει την πρόταση για μεταβατική κυβέρνηση με επικεφαλής τον σημερινό αντιπρόεδρο Αλ Σαρα, σαν ένα βήμα πίσω, θεωρώντας την εκδοχή αυτή ως «την λιγότερο κακή».  Σημειώνει ακόμα ότι στη λύση αυτή έχουν συναινέσει και οι ΗΠΑ.

Αφορμή για το σχόλιο  ήταν η δήλωση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών οπου για πρώτη φορά κατονόμασε – όπως έγραψε το OnAlert – έναν ηγέτη που μπορεί να διαδεχτεί τον Άσαντ μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου στη Συρία.  Ο κ. Νταβούτογλου είπε προχθές ότι η Τουρκία είναι υπέρ της εγκαθίδρυσης μεταβατικής κυβέρνησης με επικεφαλής τον υπ’ αριθμό ένα άνθρωπο του Άσαντ, κ. Φαρούκ Αλ Σαρα, τον οποίο, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, χαρακτήρισε «άνθρωπο με λογική και συνείδηση»  επειδή δεν φέρεται να έχει κάποια ανάμειξη  στις σφαγές στη χώρα του και επειδή φαίνεται να γνωρίζει τη Συρία καλλίτερα από οποιονδήποτε.  Είπε ακόμα ότι η συριακή αντιπολίτευση φαίνεται να αποδέχεται τον Αλ Σάρα σαν τον μελλοντικό ηγέτη της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Το μόνο κίνητρο του Πούτιν ειναι η πολυτέλεια»!

Ο Πούτιν…ακύρωσε το «μήνυμα της Λήμνου»!

 
Πούτιν: «Η αντιπυραυλική ασπίδα μας θίγει»