Προσπάθειες Άγκυρας για απευλευθέρωση των πιλότων

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Η Άγκυρα προσπαθεί να βρει τρόπος απελευθέρωσης των δυο τούρκων πιλότων των Τουρκικών Αερογραμμών οι οποίοι απήχθησαν και κρατούνται όμηροι στον Λίβανο.
Η τουρκική κυβέρνηση μέσω της ΜΙΤ έχει στείλει μήνυμα στους απαγωγείς. Σύμφωνα με την εφημερίδα Cumhuriyet η Άγκυρα μέσω του Λιβάνου έστειλε μήνυμα στον ηγέτη των απαγωγέων σεΐχη Ζουγκεϊμπ και του τόνισε πως η Τουρκία δεν έχει καμία σχέση με αυτούς που κρατούν ομήρους 9 άτομα στη Συρία. Ο όμηροι είναι άνθρωποι του σεΐχη και κρατούνται όμηροι από τους ισλαμιστές αντάρτες στη Συρία. Ο σεΐχης ζητά την απελευθέρωση τους ως αντάλλαγμα τους δυο τούρκους πιλότους που κρατά ο ίδιος.

Πάντως σύμφωνα με την εφημερίδα Habertürk η απελευθέρωση των τούρκων πιλότων δεν μπορεί να συμβεί σύντομα καθώς η αντιπολίτευση της Συρίας τους 9 ομήρους τους θεωρεί πράκτορες του Λιβάνου και δεν θα τους απελευθερώσεις τόσο εύκολα. Η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις αξιωματούχων που τονίζουν πως οποιαδήποτε διαδικασία θα είναι χρονοβόρα.
Γεγονός που σημαίνει πως και ο σεΐχης Ζουγκέϊμπ δεν θα απελευθερώσει τους τούρκους πιλότους αν δεν πάρει ως αντάλλαγμα αυτό που ζητεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απαγωγή 2 πιλότων των Τουρκικών Αερογραμμών

Η Τουρκία αντδρά μετα την απαγωγή των πιλότων