Πανηγυρίζει ο Ερντογάν για τον πύραυλο Bozdogan: «Πέτυχε τον στόχο του με την πρώτη»!

Ο Ερντογάν δεν χάνει ευκαιρία να «διαφημίσει» την αμυντική βιομηχανία της χώρας του. Και ίσως όχι άδικα. Αφού από πολλές πλευρές αναγνωρίζεται για παράδειγμα η συμβολή των τουρκικών UAV στην έκβαση του εμφύλιου πολέμου στη Λιβύη ή στην υπερίσχυση του Αζερμπαϊτζάν απέναντι στην Αρμενία, στην πρόσφατη σύρραξη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Φυσικά ο Ερντογάν έχει κάθε λόγο να κάνει «τονωτικές ενέσεις» και στους ψηφοφόρους του, σε μια στιγμή που υποχωρεί δημοσκοπικά εξαιτίας της άθλιας οικονομικής κατάστασης. Είναι χαρακτηριστικό πως μόλις χθες αποφάσισε να μοιράσει δωρεάν πατάτες και κρεμμύδια στους πολίτες που μαστίζονται από την φτώχεια και την ακρίβεια.

«Αποφασίσαμε να αγοράσουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια που παραμένουν στις αποθήκες και θα τα διανείμουμε στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και θα το κάνουμε πριν από το Ραμαζάνι. 1,2 εκατ. τόνους πατάτες και περίπου 300.000 τόνους κρεμμύδια, είπαμε να τα αγοράσουμε εμείς ως κράτος και να τα δώσουμε στους πολίτες μας, στους φτωχούς και άπορους», ανακοίνωσε ο Ερντογάν.

Σήμερα λοιπόν ο Πρόεδρος της Τουρκίας επιχειρεί να «ντοπάρει» τους Τούρκους, μετά την επιτυχημένη – όπως λέει – δοκιμή του πυραύλου Bozdogan.

«Η Τουρκία κατάφερε να γίνει μία από τις λίγες χώρες στην τεχνολογία πυραύλων. Ο πύραυλος αέρος – αέρος Bozdogan που κατασκεύασαν οι νέοι τεχνικοί και μηχανικοί μας, βρήκε τον στόχο με το πρώτο χτύπημα. Νέοι σας χαιρετώ», ήταν το μήνυμα του Ερντογάν.

Μάλιστα συνοδεύει την ανάρτησή του αυτή με ένα βίντεο που φέρεται να είναι από την δοκιμή του πυραύλου.

Βέβαια ανατρέχοντας στο αρχείο μας, φαίνεται πως ο συγκεκριμένος πύραυλος είχε δοκιμαστεί και πάλι τον Νοέμβριο του 2019, όπως ανακοίνωνε περιχαρής ο υπουργός Βιομηχανίας.

Τότε ο Ερντογάν ανακοίνωνε πως «Ο πύραυλος Bozdoğan θα ενταχθεί στο οπλοστάσιο των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων το 2020 μετά την ολοκλήρωση των εκτοξεύσεων από αεροσκάφος. Ο πύραυλος αέρος – αέρος που μπορούν να κατασκευάσουν μόνο εννιά χώρες στον κόσμο, θα ενσωματωθεί στα εθνικά μαχητικά αεροσκάφη και στα F-16»…