«Παίζει» με τους Κινέζους ο Ερντογάν για τα αντιαεροπορικά!

Toν πήραν είδηση τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ερντογάν και τον »κράζουν»  και οι ίδιοι οι Τούρκοι αρθρογράφοι για το τι κρύβει η επιλογή του να προκρίνει τα κινεζικά αντιαεροπορικά. Έτσι με άρθρο του  στη σημερινή Radikal, ο κ. Εγιούπ Τζαν   χαρακτηρίζει <<κίνηση τακτικής>>> τη συμφωνία της Τουρκίας με την Κίνα.

Ο συντάκτης του άρθρου  αναγκάζεται  να ομολογήσει  μπροστά στην χοντροκομένη κίνηση εκβιασμού του κ. Ερντογάν ότι ο στόχος της Τουρκίας ήταν να αναγκάσει την αμερικανική εταιρεία Raytheon να μειώσει την τιμή προσφοράς, και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες έγκρισης της συμφωνίας από το Κογκρέσο.Η τουρκική κυβέρνηση έχει ξεκινήσει συζητήσεις με την Κίνα, αλλά την ίδια στιγμή προσφέρει λοιπούς υποψηφίους την ευκαιρία να βελτιώσουν τις προσφορές τους, παραδέχεται.

Πάντως οι Κινέζοι, που αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι χρησιμοποιήθηκαν από την Άγκυρα  από την πλευρά τους, πιέζουν  την Τουρκία να υπογράψει τη συμφωνία χωρίς καθυστέρηση, μπας και προλάβουν.

Από την δική τους πλευρά οι Αμερικανοί ετοιμάζονται για την υποβολή νέας προσφοράς. 

Η συμφωνία θα ολοκληρωθεί σε τρεις μήνες και κατά πάσα πιθανότητα η Τουρκία θα επιλέξει τελικά να υπογράψει τη συμφωνία με την αμερικανική εταιρεία, εκτιμά ο κ. Τζαν. . 

Διαβάστε ακόμη:

«Δεύτερη ευκαιρία» της Άγκυρας για το αντιαεροπορικό σύστημα