Οζέλ: «Είμαστε από τους λίγους που κατασκευάζουμε τα όπλα μας»

Άσκηση που πραγματοποιήθηκε στο Αρχηγείο της 3ης βάσης Αεριωθουμένων της Τουρκίας στο Ικόνιο με την επωνυμία »Πέλμα» παρακολούθησε ο  Αρχηγός του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου στρατηγός Οζέλ.

 Η »Πέλμα 2013» ήταν , όπως έγραψε η τουρκικη εφημερίδα Turkiye, στην πρώτη σελίδα, μια άσκηση βολών με πραγματικά πυρά. Ο στρατηγός Οζέλ, σε μια προσπάθεια τόνωσης του ηθικού και της αυτοπεποίθησης των Τούρκων στρατιωτικών  δήλωσε μετά την άσκηση : «Είμαστε μία από τις σπάνιες χώρες που κατασκευάζουν τους πυραύλους τους, τα άρματά τους, τα μη επανδρωμένα αεροπορικά μέσα τους, τα πλοία τους και τα ανεπτυγμένα οπλικά συστήματά τους». 

  4.000 σε ειρηνευτικές αποστολές

Ο στρατηγός Οζέλ είπε ακομα «Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις χρησιμοποίησαν πάντα και συνεχίζουν να χρησιμοποιούν αυτή τη δύναμη για την εξασφάλιση της ειρήνης, της ηρεμίας και της σταθερότητας στην περιοχή και στον κόσμο. Ακόμα με την αντίληψη αυτή, σε πολλά σημεία του κόσμου, υπάρχει προσωπικό μας περίπου 4.000, που συμβάλει στην ειρήνη. Το σημείο στο οποίο έχει φθάσει η αμυντική μας βιομηχανία είναι πηγή υπερηφάνειας για μας».