OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο Οτσαλαν υπέρ των διαδηλώσεων

08/06/2013 - 08:17
Share on FacebookShare on Twitter

Ο φυλακισμένος ηγέτης των Κούρδων ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), Αμπντουλάχ Οτσαλάν, χαιρέτισε την Παρασκευή τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που συγκλόνισαν την Τουρκία την περασμένη εβδομάδα. Η ενεργεια αυτή του Κούρδου ηγέτη έρχεται παρά τις συνεχιζόμενες ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις των Κούρδων με τις τουρκικές αρχές.
«Νομίζω ότι το κίνημα αντίστασης είναι γεμάτο νόημα και το χαιρετίζω», είπε ο κ. Οτσαλάν, σε ένα μήνυμα που διαβάστηκε από τον αντιπρόεδρο του φιλοκουρδικού Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP)
Ο Οτσαλάν που εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης στο νησί φυλακή Ιμραλί, κάλεσε στο μήνυμά του τους διαδηλωτές που ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να μην στηρίξουν εθνικιστικά κινήματα, ανέφερε το CNN-Turk στην ιστοσελίδα του.
Όσον αφορά την ειρηνευτική διαδικασία που είναι σε εξέλιξη για αρκετούς μήνες στην Τουρκία μεταξύ του PKK και της επίσημης Άγκυρας, ο κ. Οτσαλάν ανέφερε ότι σε αυτό το στάδιο οι κούρδοι εκπληρώνουν τις προσδοκίες.«Ελπίζω ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει από την πλευρά της, με την ίδια σοβαρότητα» ανέφερε.
Παρά την αποτυχία πολλών προηγούμενων προσπαθειών, η τουρκική κυβέρνηση επανέλαβε στα τέλη του 2012 τις συζητήσεις με τον κ. Οτσαλάν για να προσπαθήσει να τερματίσει την κουρδική διένεξη, η οποία έχει στοιχίσει πάνω από 40.000 ζωές από την αρχή της εξέγερσης του PKK το 1984. Μαχητές του ΡΚΚ άρχισαν στις 8 Μαίου να αποχωρούν από το τουρκικό έδαφος για να συσπειρωθούν στις βάσεις τους στο ιρακινό Κουρδιστάν.
Σε αντάλλαγμα για την αποχώρησή του, το PKK απαιτεί μεταρρυθμίσεις για τους Κούρδους στην Τουρκία, που διεκδικούν την αναγνώριση συγκεκριμένων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος στην εκπαίδευση στην κουρδική γλώσσα και μια μορφή περιφερειακής αυτονομίας. 

Tags: ΓΚΙΟΥΛΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣΕΞΕΓΕΡΣΗΕΡΝΤΟΓΑΝΚΑΘΕΣΤΩΣΟΤΣΑΛΑΝΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Tayfun
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Tayfun: Νέα δοκιμαστική εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου της Τουρκίας – «Είναι έτοιμος για υπηρεσία» [vid]

12/12/2025 - 16:27
F-35
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

F-35: Η Τουρκία επιστρέφει στο πρόγραμμα των stealth μαχητικών; – Οι ΗΠΑ ελπίζουν να βρεθεί σύντομα μια χρυσή τομή

10/12/2025 - 10:33
Φιντάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Σπόντα Φιντάν για τα F-35: «Τουρκία και ΗΠΑ θα βρουν έναν τρόπο απομάκρυνσης των κυρώσεων CAATSA πολύ σύντομα»

06/12/2025 - 15:08

Διαβάστε Επίσης

Σαράτοφ: Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι επίθεση ουκρανικών drones προκάλεσε τον θάνατο δύο ανθρώπων

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έπλεξε το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία

SPIKE NLOS: Επιχειρησιακοί από το καλοκαίρι σε Αιγαίο και Έβρο οι ισραηλινοί πύραυλοι

Ιράν: Κατάσχεση πετρελαιοφόρου δεξαμενοπλοίου στον κόλπο του Ομάν

Ο Τραμπ στέλνει τον Γουίτκοφ στη Γερμανία για συζητήσεις με τον Ζελένσκι και Ευρωπαίους ηγέτες

Καιρός σήμερα: Σχεδόν αίθριος – Πού προβλέπονται τοπικές βροχές

Σαν σήμερα: Το 1803 γίνεται το ολοκαύτωμα των Σουλιωτών στο Κούγκι

Ουκρανία: Ευρωπαίοι και Ουκρανοί ζητούν εγγυήσεις ασφαλείας από τις ΗΠΑ πριν από οποιαδήποτε συζήτηση για το εδαφικό

Top News

Πλημμελείς οι έλεγχοι των δοτών γενετικού υλικού πανευρωπαϊκά - Η Ελλάδα εξακολουθεί να παίρνει σπέρμα από τη Δανία

Ελεωνόρα Ζουγανέλη: «Για ένα ποτήρι κρασί, δε θα οδηγήσω το μηχανάκι μου για τις επόμενες 30 ημέρες»

Ο Γιώργος Τσαλίκης διέκοψε συναυλία του γιατί νόμιζε ότι τον σημαδεύουν με όπλο: «Λέω "μ@λ@@α έτσι θα πεθάνω"»

Νέο πλαίσιο στήριξης για οφειλέτες και επιχειρήσεις - Απαλλαγή από ποινικές διώξεις και voucher στήριξης για επιχειρήσεις

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert