Ο κεμαλικός τουρκικός στρατός ανησυχεί για άνοδο του ισλαμισμού με τον Ερντογάν

Να καθησυχάσει το (κεμαλικό ) στράτευμα για την νέα επιβεβαίωση της ανόδου του ισλαμισμού στην Τουρκία που επιτεύχθηκε με την εκλογή Ερντογαν στην Προεδρία, επιχείρησε ο Αρχηγός των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Οζέλ.

Σε είδηση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Dogan, αναφέρεται ότι ο  στρατηγός Οζέλ, σε ομιλία του σε τελετή που έγινε από τις Χερσαίες Δυνάμεις της Τουρκίας στην Ανώτατη Επαγγελματική Σχολή Υπαξιωματικών, όπου παραβρέθηκε με τον Διοικητή των Χερσαίων Δυνάμεων, στρατηγό Χουλουσί Ακάρ, στο Μπαλικεσίρ, είπε για να τους κολακεύει:

«Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι πάντοτε κόρη οφθαλμού του Ύψιστου Έθνους μας και θεωρούνται ο πιο έμπιστος θεσμός. Αυτό έτσι θα μείνει πάντα. Και γι’ αυτό δε θα πρέπει ν’ αμφιβάλλει κανείς. Καθ’όλη τη διάρκεια της ιστορίας, η χώρα μας, σε σχέση με τη γεωστρατηγική θέση της, χρειάστηκε πάντα ένα στρατό με υψηλή αποτρεπτική δύναμη. Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις φέρουν με μεγάλη υπερηφάνεια αυτήν την τιμή του ότι είναι στρατός αυτού του Ύψιστου Έθνους. Η επιτυχία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, η συμβολή τους στην παγκόσμια ειρήνη και η υψηλή παιδεία του προσωπικού, είναι πράγματα τα οποία παρακολουθεί ο στρατός όλου του κόσμου με θαυμασμό».

Διαβάστε ακόμη:

Το PKK δεν είναι πια «τρομοκρατική» οργάνωση – Ήρθαν οι τζιχαντιστές!

Αυτό είναι το AIR FORCE 1 του σουλτάνου Ερντογάν – Ιπτάμενο παλάτι

Όγδοη στρατιωτική δύναμη η Τουρκία μαζί με τη Γερμανία