Ο Ερντογάν στην Αλβανία θεμελίωσε τζαμί και επιτίθεται στον Γκιουλέν

Ο Ερντογάν ταξίδεψε στα Τίρανα για τη τη θεμελίωση ενός μεγάλου τζαμιού για το οποίο η τουρκική κυβέρνηση έχει διαθέσει 30 εκ. ευρώ μέχρι στιγμής.

Το τζαμί, θα είναι το μεγαλύτερο στα Βαλκάνια.

Ο Ερντογάν σε δηλώσεις του άφησε υπονοούμενα για τον Φετουλάχ Γκιουλέν λέγοντας ότι υπαρχει «τρομοκρατική οργάνωση που απειλεί τη χώρα μας και λειτουργεί και στην Αλβανία»! Ο Ερντογάν αναφερόταν στο δίκτυο κολεγίων και πανεπιστημίων που έχει ιδρύσει και στην Αλβανία ο Γκιουλέν. Ο Ερντογάν είπε:

«Γνωρίζετε ότι στην Τουρκία, οι αρχές μάχονται εναντίον μιας παράλληλης δομής που έχει δημιουργηθεί. Την θεωρούμε τρομοκρατική οργάνωση που απειλεί τη χώρα μας, το λαό μας. Η καταπολέμηση αυτής της οργάνωσης θα συνεχιστεί αδιάκοπα. Ξέρω ότι αυτή λειτουργεί επίσης και στην Αλβανία.

»Το συζητήσαμε αυτό το θέμα με τα πολύτιμα αδέλφια μου, τον κ Νισάνι και τον κ Ράμα και πιστεύω ότι θα κάνουμε ό, τι χρειάζεται. Έχω πλήρη πεποίθηση ότι οι αλβανικές αρχές δεν θα ανεχθούν αυτή την οργάνωση και τα μέλη της. Η Τουρκία με τα θεσμικά της όργανα, είναι σε θέση να παρέχει όλες εκείνες τις υπηρεσίες που προσφέρει ο οργανισμός αυτός εδώ στην Αλβανία. Σε αυτό το θέμα πρέπει να είμαστε σαφείς» δήλωσε ο Ερντογάν.

Ο Ερντογάν συνοδεύεται από Τούρκους επιχειρηματίες καθώς στην Αλβανία δραστηριοποιούνται 296 τουρκικές εταιρείες .

Η Τουρκία έχει ήδη επενδύσει στην Αλβανία 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια.