Ο Ερντογάν φτιάχνει «Λευκό Οίκο» φρούριο

Επιμέλεια : Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Τον λένε κατ’ ευφημισμό <<Λευκό Οίκο>>, αλλά θέλουν να τον φτιάξουν στα θέματα ασφαλείας και Αίθουσας επιχειρήσεων  σαν το αμερικάνικο Πεντάγωνο. Ο λόγος για  το νέο πρωθυπουργικό κτήριο της Τουρκίας που φιλοδοξεί να συνεχίσει ο κ.Ερντογάν την θητεία του. Όπως γράφει η εφημερίδα Haber Türk  -με τίτλο «Μοντέλο Πενταγώνου στο νέο πρωθυπουργικό κτήριο»- το κέντρο επιχειρήσεων  που θα κατασκευαστεί κάτω από το νέο κτήριο της έδρας του Τούρκου Πρωθυπουργού, θα είναι προστατευμένο από βομβιστικές πυραυλικές, χημικές και πυρηνικές επιθέσεις. 
Η εφημερίδα γράφει ακόμα ότι το κυβερνητικό κέντρο επιχειρήσεων που κτίστηκε κάτω από το νέο Πρωθυπουργικό Μέγαρο -που χαρακτηρίζεται  στην Αγκυρα …«Λευκός Οίκος» –  θα λειτουργεί σε περιπτώσεις πολέμου, χημικών, βιολογικών, πυρηνικών και κυβερνοεπιθέσεων και τρομοκρατικών ενεργειών.
Οι »κοριοί» 
Να σημειωθεί ότι τον Φεβρουάριο του 2012 στο γραφείο του κ Ερντογάν είχαν βρεθεί »κοριοί»παρακολούθησης – ο εντοπισμός τους όμως αποκαλύφθηκε πέρυσι πριν  τα Χριστούγεννα.
Τους κοριούς στο γραφείο του κ.Ερντογάν, τους είχαν βρει  οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας (MIT). Η  ΜΙΤ είχε διαπιστώσει πως πολλές μυστικές συνομιλίες του κ. Ερντογάν διέρρεαν, γι’αυτό και έστειλε μήνυμα στον Τούρκο πρωθυπουργό πως κάποιοι κρυφάκουγαν τις συνομιλίες- τηλεφωνικές και δια ζώσης στο χώρο αυτό.Αμέσως μετά ξεκίνησαν έρευνες στο Πρωθυπουργικό γραφείο, στην πρωθυπουργική κατοικία όπου βρέθηκαν τέσσερις κοριοί.Οι κοριοί είχαν τοποθετηθεί στις πρίζες του γραφείου του κ. Ερντογάν, που βρισκόταν ακριβώς πίσω από την καρέκλα του. Αργότερα βρέθηκαν και άλλοι τρεις-ο ένας λέγεται πως βρέθηκε στο αυτοκίνητό του. Ο Τούρκος πρωθυπουργός τον Φεβρουάριο του 2012 όπου είχαν βρεθεί «οι κοριοί» φέρεται να είχε είχε ζητήσει να μην διαρρεύσει το ζήτημα. 

Υψηλής τεχνολογίας 

Έκτοτε έχει αναφερθεί ότι στο νέο Πρωθυπουργικό Μέγαρο θα τοποθετηθούν υψηλής τεχνολογίας μέτρα ασφαλείας -τα σχέδια των οποίων τώρα φαίνεται πως αναβαθμίζονται