«Ο Ερντογάν είναι ένας δολοφόνος»! Αντεπίθεση από ένα φιλόσοφο στον δικτάτορα της Άγκυρας

“Ο Ερντογάν είναι δολοφόνος”. Ο φιλόσοφος καθηγητής Νοάμ Τσόμσκι δεν υπεκφεύγει,ούτε κάνει πίσω μετά από τη στοχοποίησή του από τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν. Μιλώντας στο Αλ Τζαζίρα ο Τσόμσκι είπε: “ Εσείς πείτε τον όπως θέλετε.Εγώ τον λέω δολοφόνο.Φυσικά και είναι δολοφόνος”, είπε .

Ο Ερντογάν είχε επιτεθεί εναντίον του γιατί ο Τσόμσκι είχε συνταχθεί με τους Τούρκους Ακαδημαϊκούς που με κείμενό τους καταδίκαζαν την φασιστική νοοτροπία του Ερντογάν.

Ο Τσόμσκι του είπε κι άλλα κατηγορώντας τον ότι επιστρέφει την Τουρκία σε πολιτικές της δεκαετίας του 90. Κι όχι μόνο αυτό. Είπε ακόμη ότι
“η Τουρκία κατηγορεί τον ISIS για την επίθεση στο Σουλταναχμέτ, την ώρα που μέσω πολλών οδών την βοηθά, ενώ από την άλλη στηρίζει επίσης και το Μέτωπο Νούσρα που δεν διαφέρει τόσο από τον ISIS. Ο Ερντογάν είναι αυτός που επιτίθεται σ΄ αυτούς που καταγγέλλουν τα εγκλήματα που κάνει κατά των Κούρδων, οι οποίοι αποτελούν την βασική χερσαία δύναμη κατά του ISIS. Χρειάζεται κι άλλο σχόλιο”,κατέληξε ο Τσόμσκι.