Επιμέλεια : Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ
Πλήρη επιβεβαίωση του ONALERT.GR το οποίο μόνο από τα ελληνικά ΜΜΕ ανέδειξε με τέτοια ένταση ότι η απελευθέρωση των 46 Τούρκων υπηκόων και τριών Ιρακινών ομήρων από τους τζιχαντιστες ήταν προϊόν διαπραγμάτευσης και συναλλαγής με την τρομοκρατική οργάνωση ISIL/ISIS αποτελούν τα στοιχεία που έρχονται σήμερα καταιγιστικά στο φως :Τζιχαντιστές από τη Βρετανία, τη Γαλλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται,σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου ανάμεσα στα περίπου 180 μαχητές -μέλη του »Ισλαμικού Κράτους» (IS) που πιστεύεται ότι αντάλλαξε η Άγκυρα με τους 46 Τούρκους ομήρους, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι στο τέλος Σεπτέμβριο έπειτα 101 ημέρες ομηρείας στα χέρια των τζιχαντιστών στη Μοσούλη,στο Ιράκ.
Αξιωματούχοι της βρετανικής κυβέρνησης δήλωσαν στο BBC πως είναι «αξιόπιστες» οι πληροφορίες ότι Βρετανοί τζιχαντιστές αντηλλάγησαν με τους 46 Τούρκους διπλωμάτες που απήχθησαν στο προξενείο της χώρας στη Μοσούλη τον Ιούνιο.
Ξαναγύρισαν στις τάξεις του ISIL!
Αξιωματικοί των βρετανικών αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών ερευνούν το πού βρίσκονται τώρα ο 18χρονος Σαμπάζ Σουλεμάν και ο 26χρονος Χισάμ Φόλκαρντ που πιστεύεται ότι εντάχθηκαν ξανά στις δυνάμεις του »Ισλαμικού Κράτους» γράφουν οι Times.Η ‘ίδια εφημερίδα αναφέρει ότι τα ονόματα των δύο Βρετανών περιλαμβάνονται σε λίστα με τους τζιχαντιστές που άφησε ελεύθερους η Άγκυρα, η οποία διέρρευσε και περιήλθε στην κατοχή της.Η ίδια λίστα φέρεται να περιλαμβάνει επίσης τρείς Γάλλους υπηκόους, δύο Σουηδούς, έναν Ελβετό, έναν Βέλγο και δύο τζιχαντιστές από την πΓΔΜ.
Το περιεχόμενο της συμφωνίας -ποιοί αντηλλάγησαν
Βρετανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι οι Σαμπάζ Σουλεμάν εξαφανίστηκε στην Τουρκία. Το Φόρεϊν Όφις παρέχει προξενική συνδρομή στην οικογένειά του, αλλά δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση ότι ήταν ένας εκ των κρατουμένων της τουρκικής κυβέρνησης.
«Είμαστε ενήμεροι ότι αναφέρθηκε η εξαφάνιση ενός Βρετανού υπηκόου στην Τουρκία το 2014» αρκέστηκε να δηλώσει εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών.
Οι Times αναφέρουν ότι η συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων Τουρκίας-Ισλαμικού Κράτους περιλάμβανε την αποφυλάκιση τζιχαντιστών που κρατούνταν σε τουρκικά νοσοκομεία και φυλακές, καθώς και τζιχαντιστών στα χέρια μετριοπαθών Σύρων ανταρτών.
Η συμφωνία φέρεται να περιελάμβανε και την απελευθέρωση συγγενών του Αμπού Μπακρ αλ-Ιράκι, ανώτερου στελέχους του Ισλαμικού Κράτους που σκοτώθηκε από Σύρους αντάρτες τον Ιανουάριο, όπως λέει στους Times εκπρόσωπος οργάνωσης που ενεπλάκη στη συμφωνία ανταλλαγής.
Το »παραμύθι» της Τουρκίας και η μετάλλαξή του
Ελάχιστες εξηγήσεις έχουν δοθεί εκ μέρους της Τουρκίας σχετικά με την απελευθέρωση των 46 ομήρων. Αρχικά αναφερόταν ότι επρόκειτο για »ειδική επιχείρηση» ή »μυστική επιχείρηση» της υπηρεσίας Πληροφοριών ΜΙΤ και ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν όπλα και δεν δόθηκαν λύτρα.Άφηναν δε και υπονοούμενα ότι πήρε μέρος και μονάδα του τουρκικού στρατού (»κοκκινοσκούφηδες»).Ακόμα στο πλαίσιο οικοδόμησης ενός προπαγανδιστικού πέπλου μυστηρίου ο όμηρος πρόξενος έλεγε ότι είχε στην κατοχή του κρυφό τηλέφωνο και ότι κατά καιρούς μιλούσε με αυτό με τις τουρκικές αρχές , ότι οι τζιχαντιστές τους άλλαζαν καταφύγια κλπ.
Ωστόσο καθώς πλήθαιναν τα δημοσιεύματα – και από το ONALERT.GR- με τις πληροφορίες, αναλύσεις και εκτιμήσεις ότι υπήρξαν άλλου είδους διαπραγματευσεις και συναλλαγές,άρχισε και μια κομψη στροφή…Η Τουρκική εφημερίδα Hurriyet είχε πρώτη αποκαλύψει ότι μετά από ανταλλαγή με 50 μέλη των τζιχαντιστών, μεταξύ αυτών και τα μέλη της οικογένειας ενός εκ των διοικητών του ISIL, που κρατούνταν όμηροι, επετεύχθη η απελευθέρωση των Τούρκων ομήρων.Ωστόσο η τουρκική κυβέρνηση αρνήθηκε τότε να σχολιάσει τις πληροφορίες.«Δεν επιβεβαιώνουμε ούτε διαψεύδουμε ότι υπήρξε ανταλλαγή», δήλωσε τότε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια τουρκική κυβερνητική πηγή, κάνοντας την …πάπια.
Οι «Times» υπενθυμίζουν σήμερα ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος Ερντογάν είχε κάνει λόγο για επιτυχημένη «μυστική επιχείρηση» απελευθέρωσης των ομήρων, χωρίς ανταλλαγή πυρών ή καταβολή λύτρων ο Τούρκος Πρόεδρος κ. Ταγίπ Ερντογάν αναγκάστηκε να μην διέψευσε τις πληροφορίες που είχαν ήδη ανακύψει σχετικά με την ανταλλαγή ομήρων το Σεπτέμβριο και υπογράμμισε αρχικά και αυτός απλώς ότι δεν καταβλήθηκαν λύτρα.Στην συνέχεια όμως έκανε – »κρατώντας πισινή» για λόγους προσωπικής αξιοπιστίας ενόψει αυτών που ήταν σίγουρο ότι θα έβγαιναν στον αέρα – να κάνει άλλο ένα βήμα:»Δεν τέθηκε καν θέμα χρημάτων, διεξήχθησαν μόνο πολιτικές και διπλωματικές διαπραγματεύσεις. Και αυτό σημαίνει νίκη της διπλωματίας», δήλωσε στους δημοσιογράφους πριν αναχωρήσει για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Όταν δε ρωτήθηκε εάν υπήρξε ανταλλαγή ομήρων με φυλακισμένους μαχητές του ΙSIL, ο κ. Ερντογάν απάντησε: «Δεν έχει μεγαλη σημασία αν έγινε ανταλλαγή. Σημασία έχει ότι οι όμηροι επέστρεψαν και είναι μαζί με τις οικογένειές τους».Από πλευράς του ο κ. Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωνε ότι η ΜΙΤ ηγήθηκε της επιχείρησης για την απελευθέρωση των ομήρων.
Διαβάστε ακόμη:
Πυρά δέχεται η τουρκική κυβέρνηση για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εκτός συνόρων
Λογοκρισία στην Τουρκία – Απαγόρευσαν και το σήριαλ Homeland!!!
Ο Ερντογάν απαιτεί συγνώμη από τις ΗΠΑ για τις αλήθειες που ειπώθηκαν για τους τζιχαντιστές