Ο Νταβούτογλου ανακοίνωσε την επιστροφή απαχθέντα λοχία

Ένας Λοχίας  που είχε απαχθεί στα σύνορα με την Συρία επέστρεψε στην Τουρκία, αλλά οι πληροφορίες για το όλο περιστατικό  που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση , είναι – σκόπιμα- ελλείπείς. Την λήξη της υπόθεσης – με ανάμειξη της μυστικής υπηρεσίας – ανακοίνωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός  από το Twitter!

Η  επικοινωνία με τον Λοχία  είχε διακοπεί αργά το βράδυ της 1ης Ιανουαρίου ενώ εκείνος έκανε περιπολία και ερευνούσε μια μήνυση σχετικά με λαθρεμπόρους στη μεθόριο Τουρκίας-Συρίας.Ο λοχίας  υπηρετούσε στο αστυνομικό τμήμα Όντζα της Κίλις. Στην ανακοίνωση που εξεδόθη αρχικά από το Γενικό Επιτελείο  είχε σημειωθεί ότι όλες οι υπηρεσίες του κράτους με πρώτη η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών MİT, ενημερώθηκαν σχετικά με το συμβάν και ότι οι εργασίες έρευνας συνεχίζονταν με μεγάλη προσοχή.
 
Τελικά, χωρίς να δίνονται άλλες πληροφορίες  ο Τούρκος  Πρωθυπουργός Κ. Αχμέτ Νταβούτογλου ανήγγειλε  τις βραδινές ώρες.από το λογαριασμό του στο  tweeter ότι ο Λοχίας ο οποίος είχε απαχθεί επέστρεψε στην Τουρκία μετά από επιτυχή επιχείρηση της MİT.Η τηλεόραση μετέδωσε ότι ο Λοχίας βρέθηκε και μεταφέρθηκε στην Τουρκία μετά από επιτυχή επιχείρηση της υπηρεσίας πληροφοριών MİT.