«Μυστικά νοσοκομεία» στην Τουρκία για αντάρτες από Συρία

Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ
 
Ιατρική περίθαλψη σε νοσοκομεία του Ρειχανλί της Τουρκίας λάμβαναν Σύροι αντάρτες. Τα νοσοκομεία φέρεται ότι χρηματοδοτούνται από την οργάνωση Rabitatul, που έχει την έδρα της στη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Cumhuriyet.
Στις παραπάνω αναφορές  του σχετικού δημοσιεύματος κάλεσε την τουρκική Κυβέρνηση να απαντήσει ο Αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP κ.  Ουμούτ Οράν, εγείροντας θέμα για μια νεα πτυχή στην  εμπλοκή της Τουρκίας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.  Ο Αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε, επίσης, να αποκαλυφθούν οι νομοί, όπου έχει αναπτύξει δράση η οργάνωση Rabitatul και να υπάρξει ενημέρωση για νοσοκομεία που παρείχαν αντίστοιχες υπηρεσίες και σε άλλες πόλεις της Τουρκίας.  

Την ευθύνη λειτουργίας «μυστικού» νοσοκομείου στο Ρεϊχανλί, φέρει ο Νομάρχης του Χατάι, σύμφωνα με πηγές του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, αποκαλύπτει η εφημερίδα.

Και η Αλ Κάιντα

Το θέμα ενδεχομένως να σχετίζεται και με άλλες αναφορές του τύπου αυτές τις ημέρες ότι στην Τουρκία αναπαύονται και ανασυντάσονται- χωρίς να ενοχλούνται - αντάρτες της Αλ Κάιντα και άλλων εξτρεμιστικών οργανώσεων  που δρουν στην Συρία. 

Διαβάστε ακόμη:

Η Τουρκία χτίζει τείχος στα σύνορα με τη Συρία!

Τουρκία: Ποιους κινδύνους αντιμετωπίζει από τη κρίση στη Συρία