«Μονταζιέρα» στην Τουρκία! «Λάδι» πάει να βγει ο Ερντογάν για τα σκάνδαλα

Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ

Σε μοντάζ όπου κάθε λέξη »στήθηκε» …συλλαβή -συλλαβή είναι ο αποδιδόμενος στον  Ερντογάν και τον γιο του διάλογος που κυκλοφόρησε στο Ιντερνέτ για χρηματοδοτήσεις τους από  επιχειρηματίες και οποίος προκάλεσε κρίση διαφθοράς στην Τουρκία τον περασμένο Δεκέμβριο.

 Αυτό το απίθανο…τεχνολογικό επίτευγμα της …συρραφής συλλαβή με συλλαβή το ισχυρίζεται το <<Ίδρυμα Επιστημονικών και Τεχνολογικών Ερευνών Τουρκίας>> (TUBITAK)  σε έκθεσή του που έστειλε στον Εισαγγελέα. Επετεύχθη δε- ισχυρίζεται – με την χρησιμοποίηση μιας  <<ενδιαφέρουσας εφαρμογής>>.

Μάλιστα υπουργός του Ερντογάν το πήγε και πιο πέρα , δηλώνοντας ότι το …επίτευγμα έγινε από τον αυτοεξόριστο ιμάμη Γκιουλέν ,πρώην καθοδηγητή του Ερντογάν και σήμερα ορκισμένο εχθρό του μια να χτυπηθεί ο Ερντογάν: Συγκεκριμένα ο Υπουργός Επιστήμης, Βιομηχανίας και Τεχνολογίας κ. Φικρί Ισίκ, αναφορικά με την έκθεση  ότι η φωνητική καταγραφή του Τουρκου Πρωθυπουργού φερεται να είναι μοντάζ, είπε : «Αυτό αποτελεί ένδειξη για το ότι η »παράλληλη δομή» (σ.σ. Κίνημα Γκιουλέν)  δεν αποφεύγει τίποτα έτσι ώστε να φθάσει στο στόχο της. Διαπιστώθηκε ότι έγινε μοντάζ συλλαβή προς συλλαβή. Η πραγματικότητα προέκυψε από την έκθεση που κατέθεσαν οι εμπειρογνώμονες του TUBITAK. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι προέκυψε με επιστημονική έκθεση ότι πρόκειται για μοντάζ».

Συγκεκριμένα όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του CNNTurk με τον τίτλο «Ο TUBITAK είπε ότι οι φωνητικές καταγραφές είναι μοντάζ» και όπως αναφέρεται και στον τουρκικό Τύπο  το <<Ίδρυμα Επιστημονικών και Τεχνολογικών Ερευνών Τουρκίας>> (TUBITAK)  που έστειλε έκθεση των εμπειρογνωμόνων στην Εισαγγελία της Άγκυρας, ανακοίνωσε  ότι οι φωνητικές καταγραφές που είχαν μπει στο ίντερνετ με τον ισχυρισμό ότι ανήκαν στον Τουρκο Πρωθυπουργό Ερντογάν είναι προϊόν μοντάζ. 

Το TUBITAK στην έκθεσή του ανέφερε ότι «για να εξασφαλίσουν το κείμενο της συνδιάλεξης δημιούργησαν ακόμα και την κάθε λέξη από συλλαβές που είχαν προσκολλήσει για να παράγουν μία νέα λέξη. Για το κείμενο αυτό χρησιμοποιήθηκε μια ενδιαφέρουσα εφαρμογή».
Η Έκθεση εμπειρογνωμόνων που ετοιμάστηκε από ειδικούς του ΤUBITAK μετά από αίτημα της Εισαγγελίας της Άγκυρας εστάλη στο Γραφείο Διερεύνησης Αδικημάτων που διαπράττονται κατά του Συνταγματικού καθεστώτος.Η ευρύτερη ανακοίνωση θα γίνει αργότερα. 
Η Εισαγγελία της Άγκυρας είχε ξεκινήσει έρευνες, όταν είχαν βγει στο Ιντερνετ φωνητικές καταγραφές για δήθεν συνδιάλεξη του Τούρκο Πρωθυπουργού Ερντογάν, με το γιο του, Μπιλάλ. Η Εισαγγελία είχε ζητήσει από το TUBITAK να διερευνήσει αν η εν λόγω φωνητικές καταγραφές είναι αληθινές. Τελικά, αναφέρεται, ότι οι ειδικοί του TUBITAK φέρεται να κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι εν λόγω φωνητικές καταγραφές είναι μοντάζ και ότι – συνεχίζει η Εκθεση – δεν ανήκουν στον  Ερντογάν. Μετά την εν λόγω έκθεση, αναφέρει τοCNNTurk,  αναμένεται να ενταθούν οι ενέργειες για τη διασαφήνιση από ποιους και πότε έγιναν οι καταγραφές αυτές και πώς πέρασαν στο Ιντερνετ. 

Τώρα πως όλα αυτά τα …κατάλαβε το ελεγχόμενο από την τουρκική κυβέρνηση  <<Ίδρυμα Επιστημονικών και Τεχνολογικών Ερευνών Τουρκίας>> (TUBITAK), μπορούμε εύκολα να  το …καταλαβαίνουμε και εμείς! 

Διαβάστε ακόμη:


Ο «μπαμπάκας» Ερντογάν καταρρέει! Νέα συνομιλία σοκ με τον γιό του προκαλεί σάλο


Αποδόμηση Ερντογάν – Νέα συνομιλία που τον «καίει»