«Μην πάτε διακοπές στην Τουρκία και μην τρώτε τούρκικο… κεμπάπ»!

Μία κάπως… διαφορετική και μάλλον απροσδόκητη τροπή παίρνει η «διαμάχη» της Τουρκίας με την Φινλανδία και τη Σουηδία με αφορμή την αίτησή τους για ένταξη στο ΝΑΤΟ, αφού στο «οπλοστάσιό» τους μπαίνει τώρα και το… ντονέρ κεμπάπ.

Συγκεκριμένα – όπως αναφέρει ο αγγλόφωνος ιστότοπος της τουρκικής εφημερίδας Daily Sabah – Φινλανδός βουλευτής καλεί τους συμπατριώτες του  να μποϊκοτάρουν το τουρκικό ντονέρ κεμπάπ!

Πρόκεται για τον βουλευτή Μίκο Κάρνα που προέτρεψε τους Φινλανδούς πολίτες να αναστείλουν τα σχέδιά τους για διακοπές στην Τουρκία, να μην τρώνε τούρκικο ντονέρ κεμπάπ και να μην χρησιμοποιούν τουρκικά προϊόντα.

Αυτό όμως που ίσως «πονάει» περισσότερο την Τουρκία είναι ότι ο Κάρνα είπε ότι το «κουρδικό ντονέρ» είναι πολύ καλύτερο από το τουρκικό.

Ο Κάρνα πάντως είπε ότι θα έτρωγε τουρκικό κεμπάπ κάθε μέρα για ένα μήνα, εάν η Άγκυρα εγκρίνει την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

«Δεν φιλοξενούμε τρομοκράτες. Το PKK αναγνωρίζεται ως τρομοκρατική ομάδα από όλη την ΕΕ», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως η Σουηδία και η Φινλανδία υπέβαλαν επίσημα αίτηση για να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ στις 18 Μαΐου, μια απόφαση που προκλήθηκε από τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο οποίος ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου.

Όμως η Τουρκία εξέφρασε αντιρρήσεις, ισχυριζόμενη ότι οι δύο Σκανδιναβικές χώρες ανέχονται και υποστηρίζουν τρομοκρατικές ομάδες όπως το YPG/PKK και το κόμμα του Γκιουλέν (FETÖ), που η Τουρκία κατηγορεί ότι βρίσκεται πίσω από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016 στην Τουρκία.

Πηγή: Με πληροφορίες από DailySabah