Μετωπική σύγκρουση Ερντογάν με Χάφταρ: Θα μάθει το μάθημά του!

Η Τουρκία δεν θα αποφύγει να δώσει ένα μάθημα στον Στρατάρχη Χάφταρ, αν συνεχίσει τις επιθέσεις του εναντίον της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης, δήλωσε ο Ερντογάν μιλώντας στους βουλευτές του κόμματός του.

Ο Τούρκος Πρόεδρος δεν έκρυψε τις διαθέσεις του εναντίον του Χάφταρ, το οποίο αποκάλεσε «πραξικοπηματία που το έβαλε στα πόδια».

«Ο πραξικοπηματίας Χάφταρ το έβαλε στα πόδια από τη Μόσχα χωρίς να υπογράψει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, ενώ η κυβέρνηση της Τρίπολης ήταν διαλλακτική», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Ο Ερντογάν υποστήριξε ακόμη πως αν η Τουρκία δεν είχε πατήσει το πόδι της στην Λιβύη, τότε «ο πραξικοπηματίας Χάφταρ θα είχε καταλάβει όλη τη χώρα, παγιδεύοντας τον λαό της».

Φυσικά ο Ερντογάν δεν παρέλειψε να δικαιολογήσει την αποστολή στρατευμάτων στη Συρία και τη Λιβύη, βάζοντας στο στόχαστρο και την Μεσόγειο.

«Η Τουρκία δεν έχει ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις στη Συρία, την Λιβύη, την Μεσόγειο, αλλά στοχεύει μόνον στην υπεράσπιση δικαιωμάτων, του μέλλοντος της Τουρκίας και των αδελφών της», είπε ο Ερντογάν.

Για να μην υπάρχουν πάντως παρανοήσεις για τις βλέψεις της Τουρκίας -που δεν είναι «ιμπεριαλιστικές» κατά τον Τούρκο Πρόεδρο- ο Ερντογάν δήλωσε πως είναι αποφασισμένος να σταματήσει τις παραβιάσεις εκ μέρους της συριακής κυβέρνησης της κατάπαυσης του πυρός στη βορειοδυτική συριακή επαρχία Ιντλίμπ ώστε να αποτρέψει τη φυγή 400.000 ανθρώπων προς τα τουρκικά σύνορα.

Την σκυτάλη στον Ερντογάν είχε δώσει νωρίτερο ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που είχε κατηγορήσει τον Στρατάρχη Χάφταρ ότι επιθυμεί τον πόλεμο, επειδή αρνήθηκε να υπογράψει τη συμφωνία της Μόσχας.