ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ: Η Τουρκία προχώρησε σε 500 συλλήψεις

“Καλή διαγωγή” στο θέμα των προσφύγων μεταναστών επιχειρεί να δείξει η Τουρκία. Σύμφωνα με όσα γράφει η Hurriyet τις τελευταίες ημέρες έχουν συλληφθεί πάνω
απο 500 πρόσφυγες για παράνομη διέλευση των συνόρων σε διάφορες επαρχιες.

Στη βορειοδυτική επαρχία του Çanakkale, 285 πρόσφυγες απο τη Συρία και το Αφγανιστάν, οι οποίοι προσπάθησαν να περάσουν στη Μυτιλήνη, συνελήφθησαν στις 14 Οκτωβρίου, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Μερικοί απο τους 230 συνελήφθησαν αφού οι δυνάμεις της χωροφυλακής σταμάτησαν εννια λεωφορεία στην πόλη Ayvacık της Küçükkuyu.

Πενήντα πέντε άλλοι Αφγανικής καταγωγής συνελήφθησαν αφού οι δυνάμεις της χωροφυλακής διεξήγαγαν επιχείρηση γύρω απο την Kadırga Bay στο χωριο της Ayvacık’s Behramkale.

Και οι 285 στάλθηκαν στη Διεύθυνση διαχείρισης μετανάστευσης στην Αϊβατζίκ και επτά ύποπτοι συνελήφθησαν για διακίνηση προσφύγων.

Στη νοτιοανατολική επαρχία Μπάτμαν, 70 πρόσφυγες Αφγανικής και Πακιστανικής καταγωγής, οι οποίοι πέρασαν παράνομα τα σύνορα της Τουρκίας με πλαστά έγγραφα, συνελήφθησαν στις 12 Οκτωβρίου αφού οι δυνάμεις της χωροφυλακής της περιοχής σταμάτησαν ένα επιβατικό λεωφορείο στην περιοχή Kozluk, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Το διοικητικό γραφείο της περιοχής Μπάτμαν αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση ότι 68 πρόσφυγες απο το Αφγανιστάν και δυο απο το Πακιστάν- συμπεριλαμβανομένων και 19 ενήλικων γυναικών, 26 ενήλικω ανδρών και 25 παιδιών- οι οποίοι είχαν πλαστά έγγραφα, συνελήφθησαν σε έλεγχο των επιβατών του λεωφορείου απο μια ιδιωτική εταιρεία στις 12 Οκτωβρίου.

Οι οδηγοί των λεωφορείων συνελήφθησαν κατόπιν εντολής απο το γραφείο του Γενικού εισαγγελέα της Kozluk, ενω οι συλληφθέντες πρόσφυγες έδωσαν καταθέσεις πριν σταλθούν στην τοπική υπηρεσία μετανάστευσης προκειμένου να απελαθούν.

Στη δυτική επαρχία του Aydin, 148 πρόσφυγες απο τη Συρία και το Σουδάν που προσπάθησαν να περάσουν παράνομα τα σύνορα προς την Ελλάδα συνελήφθησαν στις περιοχές Aydın’s Didim και Kuşadası στις 13 Οκτωβρίου, αναφέρει το πρακτορέιο ειδήσεων Anadolu.

Αντίστοιχα, άλλοι 113 πρόσφυγες απο τη Συρία, το Ιράκ και το Πακιστάν συνελήφθησαν χθες στη προσπάθειά τους να περάσουν τα σύνορα της Τουρκίας παράνομα.