Μαντήλα και στη τουρκική δικαιοσύνη βάζει ο Ερντογάν

Ως προαναγγελία εισαγωγής της (μουσουλμανικής) μαντίλας στο δικαστικό σύστημα της Τουρκίας ερμηνεύει η εφημερίδα  Milliyet  σχόλια του Τούρκου Υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Σαντουλάχ Εργκίν, αναφορικά με την απόφαση να αρθεί η απαγόρευση της μαντίλας στις δημόσιες υπηρεσίες.
 
Σύμφωνα με το λεγόμενο »πακέτο εκδημοκρατισμού’‘ που ανακοίνωσε τις προάλλες ο κ Ερντογάν, η απαγόρευση της χρήσης μαντίλας θα ισχύει μόνο σε επαγγέλματα που φέρουν στολή όπως είναι του αστυνομικού, του δικαστή και του στρατιωτικού.Παρόλα αυτά, χθες ο Τούρκος Υπουργός Δικαιοσύνης, δήλωσε ότι ο κάθε θεσμός θα κάνει τις δικές του ρυθμίσεις.

«Τα εξουσιοδοτημένα σώματα του Στρατού, της Αστυνομίας και των Δικαστηρίων θα εκτιμήσουν την κατάσταση. Μαζί θα παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις», πρόσθεσε.Σύμφωνα με την Milliyet, οι δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης υπονόησαν σαφώς την  εισαγωγή της (μουσουλμανικής) μαντήλας στο δικαστικό σύστημα. Παραμένει να διευκρινιστεί ακριβώς αν η ελευθερία επιλογής θα αφορά δικαστίνες, δικηγορίνες , υπαλλήλους, κατηγορούμενες κ.ο.κ

Όσον αφορά τον Στρατό και την Αστυνομία δεν υπήρξε κάποια διευκρίνηση. 

Διαβάστε ακόμη:

Ερντογάν: Δεν σέβονται το Ισλάμ όσοι διαδηλώνουν


Η πρώτη γυναίκα πιλότος στο Αφγανιστάν

Μουσουλμάνες σοκάρουν – «Σκλάβες του σεξ οι φυλακισμενες» και «ναι στο ξύλο στις γυναίκες»


Στη Τουρκία δολοφονούν τις γυναίκες


Η μαντήλα «σκεπάζει» τη Τουρκία