Κρίσεις στην Τουρκία: Αποστρατεύθηκαν οι Αρχηγοί Ναυτικού και Αεροπορίας – Συνεχίζει θητεία για έναν χρόνο ο Α/ΓΕΕΔ Γκιουλέρ

Η Τουρκία πραγματοποίησε χθες Πέμπτη το ετήσιο Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ολοκληρώθηκαν οι κρίσεις Αξιωματικών, με σημείο αναφοράς την παράταση, για ακόμα έναν χρόνο, της θητείας του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, Γιασάρ Γκιουλέρ.

Όπως μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία, ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (Α/ΓΕΝ) Αντνάν Οζμπάλ και ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (Α/ΓΕΑ) Πτέραρχος Χασάν Κουτσουκακιούζ αποστρατεύθηκαν και θα αντικατασταθούν από το Ναύαρχο Ερτσουμέντ Τατλίογλου και τον Πτέραρχο Αττίλα Γκιουλάν αντίστοιχα. Συνολικά πήραν προαγωγή 16 ανώτατοι αξιωματικοί και 47 ανώτεροι αξιωματικοί, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής Προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν.

Με τις κρίσεις αυτές, ο συνολικός αριθμός ανωτάτων αξιωματικών στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έφτασε τους 273. Σε ό,τι αφορά την παράταση, για έναν χρόνο, της θητείας του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων Στρατηγού Γκιουλέρ, ο οποίος ανέλαβε για πρώτη φορά την θέση τον Ιούλιο του 2018, τον καθιστά ως τον δεύτερο Α/ΓΕΕΔ άνω των 67 ετών στην ιστορία της Τουρκίας.