Κορονοϊός: Στο έλεος της πανδημίας η Κωνσταντινούπολη – Νέα έκκληση Ιμάμογλου για ολικό lockdown

Ο κορονοϊός εξαπλώνεται γρήγορα στην Κωνσταντινούπολη, λέει ο δήμαρχος Ιμάμογλου, απαιτώντας ολικό lockdown.

Το σίριαλ Ερντογάν – Ιμάμογλου καλά κρατεί, με τον δεύτερο να προσπαθεί να θέσει την Κωνσταντινούπολη σε καραντίνα και τον πρώτο να αδιαφορεί.

Πυκνοκατοικημένες περιοχές της Κωνσταντινούπολης, όπως Bağcılar, Esenler και Bayrampaşa, έχουν δείξει τη μεγαλύτερη αύξηση στις περιπτώσεις COVID-19, δήλωσε ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Ιμάμογλου σε συνέντευξη του στο FOX News:

«Μόνο το 15% των κατοίκων της Κωνσταντινούπολης ανέρχεται σε 2,5 εκατομμύρια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο επιμένουμε σε ολικό lockdown, είναι απαραίτητο», δήλωσε ο Τούρκος δήμαρχος, ο οποίος ζητά αυστηροποίηση των μέτρων εδώ και εβδομάδες.

«Δεν το λέω εγώ, είναι η συμβουλή του επιστημονικού συμβουλίου, ο Ερντογάν πρέπει να ακούσει», τόνισε, αναφερόμενος στην έκθεση του συμβουλίου που δημιουργήθηκε αποκλειστικά και μόνο για ζητήματα της πανδημίας.

«Όπως είχαμε και εμείς δηλώσει προηγουμένως, ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά επιβεβαίωσε ότι το επίκεντρο της πανδημίας του κορονοϊού στην Τουρκία είναι η Κωνσταντινούπολη, με το 60% των περιπτώσεων. Επαναλαμβάνω το αίτημά μου να επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας για την Κωνσταντινούπολη το συντομότερο δυνατόν».

Μέχρι στιγμής η τουρκική κυβέρνηση και ο Πρόεδρος Ερντογάν έχουν απορρίψει κάθε πρόταση για την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας στην Κωνσταντινούπολη, που είναι το οικονομικό και τουριστικό κέντρο της χώρας.

Πηγή: Ahval