Κιλιτσντάρογλου: «Οι S-400 μας είναι περιττοί – Δεν μπορούμε να τους χρησιμοποιήσουμε εναντίον της Ελλάδας»

Ο αρχηγός του κυριότερου κόμματος της αντιπολίτευσης στην Τουρκία, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, σχολίασε την αγορά των S-400 από τη Ρωσία και τις πρόσφατες αναφορές για δεύτερη σύμβαση.

«Εάν εσείς, ως κράτος, είστε σε συμμαχία, εάν έχετε υπογράψει ότι θα εφαρμόσω τους κανόνες που ορίζει αυτή η συμμαχία στη χώρα μου, δεν είναι σωστό και ηθικό να επιδιώκετε διαφορετικές συμφωνίες»,  είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στη συμμαχία του NATO, που είναι μέλος η Τουρκία.

Επιπλέον, ο Κιλιτσντάρογλου «ξέσπασε» εναντίον της τουρκικής κυβέρνησης και του Ερντογάν που έκανε την «άσκοπη» αυτή αγορά, αφού όπως λέει «δεν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε εναντίον κάποιου».

«Πήγαν και αγόρασαν τους S-400. Έκανα την ερώτηση στον Ερντογάν, ενάντια σε ποιον θα το χρησιμοποιήσετε; Θα το χρησιμοποιήσετε εναντίον της Ελλάδας; Δηλαδή, εντός της συμμαχίας του ΝΑΤΟ. Θα το χρησιμοποιήσετε εναντίον της Συρίας; Υπάρχουν πολύ πιο δυνατοί Ρώσοι εκεί. Θα το χρησιμοποιήσετε εναντίον του Ιράν; Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα μεταξύ μας. Σε ποιον θα το χρησιμοποιήσετε; Θα το χρησιμοποιήσετε εναντίον της Ρωσίας; Αφού είναι αυτός που σου έδωσε το όπλο ούτως ή άλλως. Γιατί το αγόρασες, τι το πήρες, τι πλήρωσες; Δεν έχουμε λάβει ακόμη την απάντηση σε αυτή την ερώτηση», πρόσθεσε ο Τούρκος αρχηγός της αντιπολίτευσης.

Με πληροφορίες από: Yeni Safak / Φωτογραφία αρχείου