Καταχρήσεις στη ΜΙΤ μένουν ατιμώρητες – Συμβαίνουν και στη Τουρκία

Κλυδωνίζεται η ΜΙΤ από αποκαλύψεις για προσπάθεια “κουκουλώματος” καταχρήσεων.

Από την ημέρα που ανέλαβε διοικητής ο Χακάν Φιντάν, άρχισε και η προσπάθεια να καλυφθούν αδικήματα και καταχρήσεις που είχαν γίνει από συνεργάτες του.

Όπως γράφει η εφημερίδα Taraf “ακολουθεί πρακτικές παρομοιες με αυτές που εφάρμοζε ο στρατός στο παρελθόν. Αδικήματα και ένοχοι προστατεύονται”.

Γίνεται αναφορά στην περίπτωση του υποδιοικητή της ΜΙΤ που δικαζόταν για “αδικαιολόγητο πλουτισμό”. Προσωπικό της ΜΙΤ και ο δικηγόρος του . ο Ντεβρίμ Γκιουγκιόρ, έκαναν έλεγχο για “κοριούς” στο γραφείο του δικαστή που χειριζόταν την υπόθεση.
“Μετά από αυτή την έρευνα, ο δικαστής έβγαλε μια αμφισβητούμενη αθωωτική απόφαση σχετικά με τον υποδιοικητή της ΜΙΤ . Και παρά το ότι η εισαγγελία έχει κάνει έφεση, φαίνεται δύσκολο να βγει μια δίκαιη απόφαση”, γράφει η εφημερίδα.

Και προσθέτει:

“Και με ένα τέτοιο σκάνδαλο να “κρέμεται” πάνω στον Χακάν Φιντάν, έρχεται και δεύτερο που προτιμά να αγνοήσει. Την ομάδα της ΜΙΤ που στέλνεται στα δικαστήρια για να κάνει έρευνα, με ένα ταχυδακτυλουργικό τρόπο την συνδέει με τον υποδιευθυντή . Παρά το ότι επρόκειτο για μια άσχετη μονάδα. Η Διεύθυνση λοιπόν της ΜΙΤ απέναντι σε αυτή την τακτική των τετελεσμένων, των παρανομιών και της ασυδοσίας, αρκείται να παίζει τον κωφάλαλο
Και έχουμε δει και χειρότερα από την ΜΙΤ”.

Διαβάστε ακόμη:

Ζωντανός ο «αόρατος εκτελεστής» των τουρκικών μυστικων υπηρεσιών;

Τουρκική ομολογία – Τα Σεπτεμβριανά ήταν επιχείρηση του βαθέως κράτους