Ισραήλ κατηγορεί Τουρκία για «φιλοξενία τρομοκρατών» και το Κρεμλίνο «καλύπτει» Άγκυρα

Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Το Ισραήλ κατηγορεί ανοιχτά την Τουρκία ότι “φιλοξενεί στο έδαφός της πυρήνες τρομοκρατών” και το Κρεμλίνο σπεύδει να στηρίξει την Άγκυρα με την οποία οι σχέσεις πλέον πέρασαν σε «νέα εποχή».

Ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, κ. Mose Yalon, κατηγόρησε την Τουρκία, ότι φιλοξενεί »πυρήνες τρομοκρατίας». Συγκεκριμένα, ο κ. Yalon μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων και Άμυνας της Κνεσσέτ, δήλωσε :

«Απ’ έξω και ειδικότερα από τη Χαμάς, ασκείται πίεση ώστε η περιοχή να μετατραπεί σε πεδίο μάχης. Καταβάλλουμε προσπάθεια έτσι ώστε να τα φέρουμε εις πέρας με τους πυρήνες τρομοκρατίας που κατευθύνονται από την Τουρκία και τη Γάζα», υποστήριξε πυροδοτώντας σχόλια από τον τουρκικό τύπο όπως πχ. από την Taraf που έβαλε τίτλο »Δήλωση σοκ από το Ισραήλ για την Τουρκία» στην σχετική είδηση.

Επίθεση από το Κρεμλίνο κατά Ισραήλ

Ο ανώτερος Σύμβουλος του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, κ. Aleksander Prokhanov,σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο Press TV του Ιράν κατηγόρησε το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες για  εκπαίδευση της ακραίας τζιχαντιστικής οργάνωσης »Ισλαμικό Κράτος» (ISID-ISIL) προκειμένου να απειλήσει τα συμφέροντα της Μόσχας στη Μέση Ανατολή.

Ισχυρίστηκε συγκεκριμένα ότι πράκτορες  της  Mossad (Μοσάντ), της μυστικής υπηρεσίας πληροφοριών του Ισραήλ.έχουν εκπαιδεύσει μαχητές της ISID-ISIL στη Συρία και το Ιράκ.
.
«Ένα εργαλείο στα χέρια των Ηνωμένων Πολιτειών» 

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας κ. Prokhanov υποστήριξε επίσης στο Press TV.πως  η  ISID-ISIL  είναι ένα υποπροϊόν των πολιτικών των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή και ότι αποτελεί ένα εργαλείο στα χέρια των ΗΠΑ.»

Από ΜΜΕ του Ισραήλ η δήλωση Aleksander Prokhanov στην ιρανική κρατική τηλεόραση (την Κυριακή) ότι πράκτορες της Μοσάντ κατάρτισαν  μαχητές της ISIL στη Συρία και το Ιράκ χαρακτηρίστηκε γελοία.

Διαβάστε ακόμη:

Ποιοι ζητούν από την κυβέρνηση να πάρει θέση στην πρόταση Πούτιν για τους αγωγούς

Πούτιν: Θέλουν να διαλύσουν τη Ρωσία όπως τη Γιουγκοσλαβία