Iσραήλ: «Δεν ξέρουμε ποιος αποκάλυψε το θέμα με τους πράκτορες μας»

 
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Το Ισραήλ για πρώτη φορά σχολίασε τις εξελίξεις σχετικά με τη διαρροή ειδήσεων σχετικά με το «κάρφωμα» των ιρανών πρακτόρων της Μossad, από την Τουρκία στο Ιράν. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου εξωτερικών του Ισραήλ, Γιγκάλ Παλμόρ δήλωσε πως « δεν γνωρίζουμε πολλές λεπτομέρειες σχετικά με το θέμα. Αν όμως οι πληροφορίες είναι αληθείς αυτές δεν διέρρευσαν από το Ισραήλ. Στόχος αυτών των διαρροών είναι η πρόκληση ζημιάς στις σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ».

Ο Παλμόρ σε δηλώσεις του σε τούρκους δημοσιογράφους δήλωσε πως « εμείς είμαστε Υπουργείο Εξωτερικών και δεν έχουμε πληροφορίες σχετικά με τις επιχειρήσεις της Mossad. Όμως δεν υπάρχει περίπτωση οι ισχυρισμοί να έχουν διαρρεύσει από το Ισραήλ καθώς το Τελ Αβίβ δεν έχει κανένα τέτοιο συμφέρον».

Ο Παλμόρ υποστήριξε πως ο πραγματικός στόχος είναι η πρόκληση ζημιάς στις σχέσεις Τελ Αβίβ-Άγκυρας και υποστήριξε πως ο αρθρογράφος της Washington Post που αποκάλυψε το θέμα δεν έχει τις πηγές στο Ισραήλ που να μπορούν να αποκαλύψουν ένα τέτοιο θέμα.
Από τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ κάποιος μπορεί να συμπεράνει πως το Τελ Αβίβ ρίχνει τις ευθύνες σε άλλες χώρες όπως τις ΗΠΑ και την Τουρκία σχετικά με την αποκάλλυψη του θέματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εμπάργκο των ΗΠΑ στην Τουρκία για τους πράκτορες της Μossad!

Οι Τούρκοι «έδωσαν» στο Ιράν ισραηλινούς κατασκόπους! Αποκάλυψη από ΗΠΑ