Iσλαμική οργάνωση κρατά ομήρους τους τούρκους πιλότους

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Μια άγνωστη οργάνωση με την ονομασία «Zuwar al-Imam Rida»( οι επισκέπτες του Ιμάμη Ριζά) φέρεται να έχει απαγάγει τους δυο τούρκους πιλότους των Τουρκικών Αερογραμών ση Βηρυτό.
Το τηλεοπτικό δίκτυο του Λιβάνου Αl Jadeed ανέφερε πως η εξτρεμιστική αυτή οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη της απαγωγής. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο η συγκεκριμένη οργάνωση ζήτησε την απελευθέρωση 9 Λιβανέζων που κρατούνται όμηροι από τους εξτρεμιστές αντάρτες στη Συρία και δίνει ως αντάλλαγμα τους δυο τούρκους πιλότους.
Ο τούρκος Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως ΄χει συνομιλήσει με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου Μικάτι και προσπαθούμε με κάθε τρόπο για να πετύχουμε την απελευθέρωση τους».
Οι Τουρκικές Αερογραμμές έστειλαν στον Λίβανο νέο πλήρωμα για να επιστρέψει το αεροσκάφος στην Τουρκία καθώς οι πιλότοι κρατούνται όμηροι και το υπόλοιπο πλήρωμα που έζησε τις στιγμές της απαγωγής δεν είναι σε ψυχολογική κατάσταση για να πετάξει άμεσα. Εξαμελές πλήρωμα ταξίδεψε στον Λίβανο και το αεροσκάφος αναμένεται να επιστρέψει το βράδυ στην Κωνσταντινούπολη.
Η Τουρκία αισθάνεται πως η στήριξη της υπέρ των εξτρεμιστών ανταρτών της Συρίας, έχει προκαλέσει αντιδράσεις με αποτέλεσμα να προκύπτουν εμπλοκές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απαγωγή 2 πιλότων των Τουρκικών Αερογραμμών