«Ινδική οχιά». Κοινή άσκηση Πακιστάν-Τουρκίας

Κοινή άσκηση στην αεροπορική με την επωνυμία Indus Viper-2013 (Ινδική Οχιά), πραγματοποίησαν στην βάση Μουσάχ κοντά στην πόλη Σαργκόντα του Πακιστάν μαχητικά αεροσκάφη των Πολεμικών Αεροποριών της Τουρκίας και του Πακιστάν. Η άσκηση διοργανώθηκε μεταξύ 4 με 18 Μαρτίου με φιλοξενία της Πακιστανικής Πολεμικής Αεροπορίας (PAF)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξεδόθη ο στόχος της κοινής άσκησης που, ήταν η προώθηση της ανάπτυξης της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των Πολεμικών Αεροποριών της Τουρκίας και του Πακιστάν, η ανάπτυξη της από κοινού δράσης μεταξύ των συμμετεχόντων παραγόντων στις επιχειρήσεις, καθώς και η ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών όσον αφορά τους τύπους των αεροσκαφών και τα οπλικά συστήματα». .Στην άσκηση  η οποία διήρκεσε 12 ημέρες  τα μαχητικά αεροσκάφη των δυο χωρών, στο πλαίσιο του σεναρίου της επιχείρησης διοργάνωσαν αεροπορικές επιθέσεις κατά διάφορων στόχων. Η επιχείρηση κατά την οποία εφαρμόστηκαν διάφορες τακτικές κατά των ελιγμών των εχθρικών στόχων, στέφθηκε,όπως μεταδόθηκε από την τουρκική TV, με επιτυχία.Κατά τον πακιστανικό τύπο έμφαση δόθηκε στον εναέριο ανεφοδιασμό και τις νέες τακτικές του.

Στην άσκηση συμμετείχαν από τουρκικής πλευράς 5 μαχητικά αεροσκάφη F-16 καθώς και ένα αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού από το Αρχηγείο 5ης Πτέρυγας Μάχης στην Amasya.

Την άσκηση Indus Viper-2013 παρακολούθησαν ο διοικητής επιχειρήσεων της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας υποπτέραρχος Ateş Mehmet İrez, ο Πακιστανός ομόλογος του υποπτέραρχος Ουασίμ Αντ Ντιν, ο πρεσβευτής της Τουρκίας στο Ισλαμαμπάντ Babür Hızlan, ο στρατιωτικός ακόλουθος της Τουρκίας στο Ισλαμαμπάντ  αντισυνταγματάρχης Cengiz Hakan καθώς και πολλοί Πακιστανοί υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι.Οι πολεμικές αεροπορίες των δυο χωρών είχαν διοργανώσει επίσης κοινές ασκήσεις το 2004 και το 2008 στη Konyaμε την ονομασία »Αετός της Ανατολίας».