Η Τουρκία δίνει οδηγίες σε πρόσφυγες πώς θα φτάσουν Ελλάδα κι ο Τσαβούσογλου μας κουνάει το δάκτυλο!

Κάθε όριο υποκρισίας ξεπερνάει η Τουρκία σχετικά με το μεταναστευτικό και τις χιλιάδες προσφύγων και μεταναστών που -αποδεδειγμένα πιά- κατευθύνει προς την Ευρώπη, μέσω της Ελλάδας.

Το είπε η Άγκυρα από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστός ο θάνατος 33 στρατιωτών της στο Ιντλίμπ, ότι ανοίγει τα σύνορα.

Συντεταγμένα και με λεωφορεία -τα οποία όπως λένε οι ίδιοι οι μετανάστες πληρώνει η κυβέρνηση του Ερντογάν- έφτασαν στα σύνορα με την Ελλάδα.

Το επανέλβε μόλις σήμερα ο Ερντογάν: τα σύνορα είναι ανοικτά.

Το επίσημο κρατικό τουρκικό κανάλι δίνει οδηγίες στα αραβικά για το πώς κάποιος μπορεί να φτάσει στην Ευρώπη, παρουσιάζοντας και σχετικό χάρτη.

Κι όμως, ο Μεβλούτ Τσαβούσολου προχωρεί σε άκρως προκλητικές δηλώσεις, κάνοντας μαθήματα ηθικής στην Ελλάδα.

Με ανάρτησή του στο Twitter, στην οποία μάλιστα απαντά σε δηλώσεις του Έλληνα ομολόγου του, Νίκου Δένδια και παραθέτει και φωτογραφίες από τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν νωρίτερα σήμερα στον Έβρο, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σχολιάζει:

“Κοιτάξτε ποιος μας δίνει μαθήματα για το διεθνές δίκαιο! Χωρίς ντροπή πετούν δακρυγόνα κατά χιλιάδων αθώων που έχουν συγκεντρωθεί στα σύνορά τους. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να σταματούμε όσους εγκαταλείπουν τη χώρα μας, αλλά είναι καθήκον της Ελλάδας να τους συμπεριφέρεται όπως αρμόζει σε ανθρώπους!”.