Η θρασύτατη Τουρκία μας κατηγορεί για αναίδεια!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ :Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

‘Έτσουξε» την Τουρκία η απάντηση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών που θύμισε στην Άγκυρα τα στρατεύματα κατοχής που υπάρχουν στο βόρειο μέρος της Κύπρου όταν θρασύτατα ο νέος Πρωθυπουργός της Τουρκίας κ. Αχμέτ Νταβούτογλου κάλεσε το Ελληνα ομόλογό του κ Αντώνη Σαμαρά να …πιουν τσάι στα κατεχόμενα:

Οι τουρκικές εφημερίδες δημοσιεύουν ρεπορτάζ με πανομοιότυπες διατυπώσεις όπου χαρακτηρίζουν »αναιδή» την ελληνική απάντηση! Κάτι που δείχνει ότι ΕΝΑΣ ήταν ο ΥΠΟΒΟΛΕΑΣ των χαρακτηρισμών και παρόλο που δεν αναφέρεται η πηγή εύκολα φαίνεται καθώς …αυτο-καρφώνεται ως …θιγείς!!!

Η εφημερίδα λοιπόν Tunaydin με τον τίτλο «Αναιδής απάντηση από την Ελλάδα», αναφέρεται στην απάντηση του εκπροσώπου του ελληνικού ΥΠΕΞ, κ. Κούτρα στην δήλωση που έκανε ο κ. Νταβούτογλου, κατά την επίσκεψή του στην «ΤΔΒΚ», στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, κ. Σαμαρά, να συναντηθούν να πιούν τσάι μαζί και να συζητήσουν.

«Διπλωματία τσαγιού από τον Νταβούτογλου». 

Στο δημοσίευμα γράφει ότι μετά την δήλωση αυτή (»έκκληση» , γράφει η εφημερίδα) του κ. Νταβούτογλου, δόθηκε αναιδής απάντηση από τον εκπρόσωπο του ελληνικού ΥΠΕΞ και σημειώνει ότι οι δηλώσεις του Νταβούτογλου αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Το Βήμα», με τον τίτλο «Διπλωματία τσαγιού από τον Νταβούτογλου».

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται η Anadolu Telgraf με τον τίτλο «Αναιδής απάντηση στην έκκληση του Νταβούτογλου». Στο δημοσίευμα γίνεται περιληπτική αναφορά στη δήλωση του εκπροσώπου του ελληνικού ΥΠΕΞ, κ. Κούτρα. Επίσης γίνεται αναφορά στις δηλώσεις Νταβούτογλου που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Το Βήμα», με τον τίτλο «Διπλωματία τσαγιού από τον Νταβούτογλου».

Στο ίδιο θέμα κάνει αναφορά η εφημερίδα Haber Vaktim, με τον τίτλο «Αναιδής απάντηση από το γείτονα» και τονίζει ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του ελληνικού ΥΠΕΞ επεσήμανε την παρουσία των τουρκικών στρατευμάτων στην «ΤΔΒΚ» κλπ κλπ.

Στα ίδια επίσης αναφέρεται και η έκδοση Αιγαίου της Bugun, με τον τίτλο «Αντίδραση από την Ελλάδα στην πρόταση του Νταβούτογλου να πιούν τσάι μαζί με τον Σαμαρά».

Να θυμίσουμε ότι  ο νέος πρωθυπουργός της Τουρκίας  κ. Α. Νταβούτογλου επισκέφθηκε την περασμένη Τρίτη τα Κατεχόμενα όπου και συναντήθηκε με τον τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Ντερβίς Έρογλου και πρότεινε στον Έλληνα ομόλογό του κ. Α.Σαμαρά να συναντηθούν για να πιουν τσάι στο νότιο και στο βόρειο τμήμα του νησιού ώστε να μπορέσουν να βρουν λύση στο Κυπριακό.

«Αν ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι έτοιμος, μπορούμε πρώτα να πάμε στο νότιο τμήμα του νησιού, να πιούμε τσάι και να κουβεντιάσουμε. Έπειτα, μπορούμε να πάμε στο βόρειο τμήμα και να περάσουμε πάλι χρόνο μαζί» δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Νταβούτογλου. «Η Μεσόγειος έχει αποτελέσει κοινή θάλασσα για πολλούς πολιτισμούς» πρόσθεσε κατά τη συνέντευξη Τύπου με τον κ. Έρογλου.

Η δήλωση του Εκπροσώπου του ΥΠΕΞ κ. Κούτρα

Απαντώντας στις δηλώσεις του κ. Νταβούτογλου, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Κούτρας είχε τονίσει  ότι «η Ελλάδα στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου στηρίζει την Αποστολή Καλών Υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και υποστηρίζει όλες τις πρωτοβουλίες του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, για την επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό, επί τη βάσει των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και του κοινοτικού κεκτημένου». 

Τα στρατεύματα κατοχής

Και πρόσθεσε στην δήλωσή του προκαλώντας σήμερα την αντίδραση μερίδας των τουρκικών ΜΜΕ με την αναφορά στον Αττίλα: «Στην Τουρκία εναπόκειται να συμβάλει στην επίτευξη λύσης, αναλαμβάνοντας ουσιαστικές πρωτοβουλίες που αφορούν στον πυρήνα του προβλήματος, δηλαδή την ύπαρξη των κατοχικών της στρατευμάτων, το μη σεβασμό, από πλευράς της, των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το συνεχιζόμενο εποικισμό και την αντιπαραγωγική στάση που τηρεί, μέχρι σήμερα, η τουρκοκυπριακή πλευρά στις δικοινοτικές συνομιλίες».

Διαβάστε ακόμη:

Η Τουρκία «πουλάει» τις ΗΠΑ στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού κράτους

Τουρκική κορβέτα στην Άνδρο! Η Άγκυρα κλιμακώνει τις προκλήσεις της


Ο Νταβούτογλου καλεί τον Σαμαρά για τσάϊ στα κατεχόμενα!