Το Ανώτατο Δικαστήριο της Τουρκίας απέρριψε απόφαση του 1ου Οικογενειακού Δικαστηρίου Καισάρειας που είχε αποδώσει ίδιες ευθύνες στον σύζυγο που είχε δείρει την γυναίκα του όταν αυτή παρά τις προειδοποιήσεις του συνέχισε να φορά ρούχα με ντεκολτέ. Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε πως το φταίξιμο του άντρα που άσκησε φυσική βία ήταν μεγαλύτερο, και ότι ¨δεν μπορεί το ντεκολτέ να ισοδυναμεί με βία¨!!!
Ο Χακάν Σ. και η Ρουκιγιέ Σ. παντρεύτηκαν το 2007 στην Καισάρεια. Το ζευγάρι που δεν έχει παιδιά, σύντομα μετά τον γάμο είχε σοβαρό κλονισμό στον γάμο. Όταν ο κλονισμός επεκτάθηκε, το ζευγάρι προσφεύγοντας στο 1ο Οικογενειακό Δικαστήριο Καισάρειας ζήτησαν διαζύγιο. Ο Χακάν Σ. στο αίτημα διαζυγίου του ανέφερε πως η σύζυγος του δεν εκπλήρωνε μια υποχρέωση του γάμου, παρά τις προειδοποιήσεις κινούνταν αυθαίρετα, και έφτασε στο σημείο να φορά ρούχα ανοιχτά έως και ντεκολτέ. Από την Ρουκιγιέ Σ. ζήτησε αποζημίωση 40 χιλιάδες λίρες αποζημίωση.
Πάντοτε φορούσα ντεκολτέ
Η Ρουκιγιέ Σ. στο αίτημα της προς το δικαστήριο ανέφερε πως υπέστη καταπίεση και βία από το σύζυγο της, και είπε πως ¨και πριν τον γάμο ο τρόπος ντυσίματος μου ίδιος ήταν¨. Η Ρουκιγιέ Σ. ζήτησε αποζημίωση 100 χιλιάδων λιρών από το δικαστήριο. Το δικαστήριο που εξέτασε το αίτημα του ζευγαριού αποφάσισε να χωρίσει το ζευγάρι. Το δικαστήριο κρίνοντας πως και οι δύο φταίνε το ίδιο, απέρριψε τα αιτήματα για αποζημίωση.
Το 2ο Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου έκρινε πως η απόφαση του δικαστηρίου ήταν σωστή αλλά ότι όσον αφορά φταίξιμο των δύο συζύγων δεν είναι σωστή. Απέρριψε την απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου, κρίνοντας πως το φταίξιμο του άντρα που ασκούσε βία δεν είναι ίδιο με αυτό της γυναίκας που φορούσε ντεκολτέ, και κρίνοντας ότι θα έπρεπε αυτός να της πληρώσει αποζημίωση, έστειλε ξανά την απόφαση στο τοπικό δικαστήριο. Το τοπικό δικαστήριο όμως επέμεινε στην πρώτη του απόφαση. Μάλιστα αντιδρώντας στην απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου ανέφερε πως ¨ Η γυναίκα συνέχισε τον τρόπο ζωής και την ελευθερία ντυσίματος που είχε και πριν από τον γάμο, δεν έλαβε υπόψη τις προειδοποιήσεις του άντρα της, και παρά τις προειδοποιήσεις συνέχισε να κινείται κάνοντας του κεφαλιού της. Δεν είναι δυνατόν να ειπωθεί πως το φταίξιμο της γυναίκας είναι μικρό¨
Μετά από την επιμονή στην απόφαση, ο φάκελος παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου που με ομοφωνία απέρριψε την απόφαση του τοπικού δικαστηρίου.