Ο Γκιούλ κερδίζει τον Ερντογάν για την προεδρία

Δημοσκόπηση που έγινε στην Τουρκία δείχνει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Γκιούλ προηγείται ελαφρά του Τουρκου πρωθυπουργού Ερντογάν για την Προεδρία της Τουρκίας.
 
Την δημοσκόπηση  της εταιρείας Silo που διενεργήθη τον Οκτώβριο δημοσιεύει η εφημερίδα Taraf και, σύμφωνα με τα άποτελέσματα ο κ. Γκιούλ προηγείται με ποσοστό 20,7% του κ. Ερντογάν που συγκεντρώνει ποσοστό 20,3% στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων για την επόμενη Προεδρία της χώρας .
 
Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο κ. Γκιούλ υποστηρίζεται από τους ψηφοφόρους του ΑΚΡ , του ΜΗΡ αλλά και από τοις αναποφάσιστους. Επίσης τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι αν τελικά ο κ. Ερντογάν αναλάβει την Προεδρία της χώρας, τότε το 25,2% των πολιτών επιθυμούν να αναλάβει ο Πρόεδρος Γκιούλ την ηγεσία του ΑΚΡ, ενώ δεύτερος στις προτιμήσεις έρχεται ο κ.  Νουμάν Κουρτουλμούς με ποσοστό 15%.
 
Επίσης το 35% των ερωτηθέντων δεν επιθυμεί την εισαγωγή Προεδρικού συστήματος στην χώρα έναντι 31,5% που το επιθυμεί. Η δε υποστήριξη των ερωτηθέντων προς τα κόμματα έχει ως εξής: AKP 38,3%, CΗP 20,3%, ΜΗΡ 11,4% , BDP 5,4% και αναποφάσιστοι  21,9%