«Έσπασαν στο ξύλο Τούρκο πιλότο απειλείται διπλωματικό επεισόδιο με το Κουβέϊτ!

Μια είδηση με περίεργο – τουλάχιστον – περιεχόμενο απειλεί με διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Τουρκίας και Κουβέιτ. Το Αρχηγείο του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας καταδίκασε το ξυλοδαρμό του πιλότου, Χακάν Καρακούς, από προσωπικό της Πρεσβείας του Κουβέιτ, ενώ το Τουρκικό ΥΠΕΞ, αντιδρώντας, κάλεσε τους αρμοδίους της Πρεσβείας του Κουβέιτ στο υπουργείο.

Το περιστατικό αποκτά και πρόσθετη βαρύτητα – στο μέτρο που είναι ακριβής η μεταφορά του στον τύπο – από το ότι ο ξυλοκοπηθείς πιλότος,είναι γαμπρός του Διοικητή των Αεροπορικών Δυνάμεων, Πτέραρχου Ακίν Οζτούρκ!

Ο Πτέραρχος Ακίν Οζτούρκ, σε δήλωσή του είπε ότι «εάν δεν επενέβαιναν οι άνθρωποι που βρίσκονταν γύρω, ίσως τώρα να ζούσαμε κάτι το χειρότερο. Χρησιμοποιώντας τη διπλωματική ασυλία προέβησαν σε απρεπείς ενέργειες. Ασφαλώς θα γίνουν τα απαιτούμενα. Το θέμα αυτό μπορεί να φθάσει μέχρι και την απέλαση».

Η όλη υπόθεση παίρνει και άλλες διαστάσεις καθώς ο Τούρκος Πρόεδρος κ. Ερντογάν, όταν για πρώτη φορά μετά την εκλογή του στο προεδρικό αξίωμα, δέχθηκε τους Αρχηγούς των Όπλων και μεταξύ αυτών και τον Διοικητή των Αεροπορικών Δυνάμεων, πτέραρχο Ακίν Οζτούρκ, (πεθερό του πιλότου Καρακούς που ξυλοκοπήθηκε), του ευχήθηκε περαστικά για τον γαμπρό του.

Σημειώνεται πάντως ότι το συμβάν εξετάζεται από πάσης πλευράς από την τουρκική Ασφάλεια και τη Δικαιοσύνη και ανάλογα με το αποτέλεσμα θα γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες.

Διαβάστε ακόμη:

Άρχισε η δίκη για τον θάνατο του Οζάλ

Τραγωδία στην Τουρκία με 13 νεκρούς και 28 τραυματίες – ΒΙΝΤΕΟ

Σε ανάκριση ο Αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων! Γιατί ελέγχεται