Ερντογάν: Όχι σε συνάντηση με Μητσοτάκη, ίσως με Μπάιντεν – «Νεύρα» για F-16 και βάσεις στην Ελλάδα

Μία από τα… ίδια από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγο πριν αναχωρήσει για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη.

Ο Τούρκος Πρόεδρος έδειξε ότι ακόμη «κρατάει μούτρα» στον Έλληνα πρωθυπουργό και δεν θέλει να τον συναντήσει, ανέφερε αντιθέτως πως θα συναντηθεί «ίσως» με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ενώ δεν έκρυψε και τον εκνευρισμό του για τις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα, θεωρώντας – ή επιχειρώντας να εμφανίσει – την Τουρκία ως «στόχο» αυτών των βάσεων.

Συγκεκριμένα ο Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου πριν αναχωρήσει για τη Μαδρίτη επανέλαβε πως «δε θα δω τον Μητσοτάκη. Δεν είναι δυνατόν! Εκείνη η πόρτα έχει κλείσει… Πρέπει πρώτα να συμμαζευτούν».

Μάλιστα, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ, επέκρινε την Ελλάδα ότι κατηγόρησε την Τουρκία στις ΗΠΑ για τα F-16, ενώ τόνισε ότι η χώρα μας αποτελεί καταφύγιο των Γκιουλενιστών.

Ο Ερντογάν ανέφερε ακόμη ότι στην Ελλάδα χτίστηκαν εννέα αμερικανικές βάσεις. «Εναντίον ποιου; Λένε εναντίον της Ρωσίας. Κολλήσανε με τους S-400», διευκρίνισε.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε πως είχε σήμερα το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία να συναντηθούν σήμερα το βράδυ ή αύριο στη Μαδρίτη.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στο θέμα της ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στην Ατλαντική Συμμαχία, ο Ερντογάν δήλωσε ότι δεν θέλει λόγια, αλλά πράξεις.

Πηγή: skai.gr