Ερντογάν: Ο Μητσοτάκης κάλεσε τον Χάφταρ για να μας προκαλέσει – Η Κρήτη δεν έχει υφαλοκρηπίδα!

«Κόκκινο πανί» για τον Ερντογάν η επίσκεψη του Στρατάρχη Χάφταρ στην Αθήνα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από το Βερολίνο, ο Ερντογάν ανέφερε χαρακτηριστικά: «Γιατί ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τον Χάφταρ στην Ελλάδα; Το έκανε μόνον για να μας προκαλέσει… Μας είπε ένας ηγέτης ότι ο Μητσοτάκης θέλει να τα ξαναβρεί μαζί μας. Του απάντησα πως μόλις διορθώσει αυτό το λάθος, τότε θα είναι εύκολο να συναντηθούμε».

Ο Ερντογάν υποστήριξε ακόμη πως «Η παρουσία της Τουρκίας στη Λιβύη αύξησε τις ελπίδες για ειρήνη. Επίσης παρατηρούμε τι είδους παιχνίδια παίζονται στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας».

«Τα βήματα που κάναμε σχετικά με τη Λιβύη, έφεραν μια ισορροπία στη διαδικασία. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την πολιτική λύση, τόσο στο τραπέζι του διαλόγου όσο και στα μέτωπα», ήταν άλλο ένα σημείο της συνέντευξης του Ερντογάν.

Όμως σαν να μην έφταναν αυτά, ο Ερντογάν έριξε κι άλλο λάδι στην φωτιά, αφού όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του «Ελεύθερου τύπου» Μανώλης Κωστίδης, υποστήριξε πως η Κρήτη δεν έχει υφαλοκρηπίδα!

«Eπειδή οι ακτές μας βλέπουν τις ακτές της Λιβύης είχαμε τη δυνατότητα της συμφωνίας. Και βέβαια έχουμε τις μεγαλύτερες ακτές στην ανατολική Μεσόγειο κι αυτό μας δίνει άλλες δυνατότητες. Μιλούν για υφαλοκρηπίδα γύρω από την Κρήτη.  Δεν υπάρχει υφαλοκρηπίδα γύρω από τα νησιά, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Εκεί αφορά μόνο τα χωρικά ύδατα» συνέχισε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος, CNNTURK