Ερντογάν για την κατάρριψη του UAV στη Συρία: «Δεν το ξεχνάμε – Θα δράσουμε ανάλογα όταν έρθει η ώρα»

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά το τέλος της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας, αναφέρθηκε στην κατάρριψη του τουρκικού UAV πάνω από τη Συρία.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό το περιστατικό έχει καταγραφεί στην εθνική μας μνήμη και όταν έρθει η ώρα θα ληφθούν οπωσδήποτε οι απαραίτητες ενέργειες» δήλωσε ο Ερντογάν.

Την περασμένη εβδομάδα, ένα μαχητικό F-16 των ΗΠΑ κατέρριψε ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UCAV) τύπου Anka που επιχειρούσε κοντά στα στρατεύματά τους στη Συρία.

«Θα συνεχίσουμε να διεξάγουμε επιχειρήσεις κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης πιο βίαια και πιο αποτελεσματικά. Θα συνεχίσουμε να εκπληρώνουμε την υπόσχεσή μας ότι μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα, κάθε μέρα και κάθε στιγμή», απείλησε ο Τούρκος πρόεδρος.

Σχετικά με την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε επίσης από τους Παλαιστίνιους να «σταματήσουν να παρενοχλούν« τους Ισραηλινούς, καθώς μαίνονται οι μάχες στη Γάζα.

«Ζητάμε από το Ισραήλ να σταματήσει τους βομβαρδισμούς του στα παλαιστινιακά έδαφη και από τους Παλαιστίνιους να σταματήσουν να παρενοχλούν τους ισραηλινούς οικισμούς», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Με πληροφορίες από: TRT Haber / Φωτογραφία αρχείου Reuters