Ερντογάν: Ανησυχητική η προοπτική μιας απευθείας σύγκρουσης μεταξύ NATO και Ρωσίας

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θεωρεί ανησυχητική την προοπτική «απευθείας σύγκρουσης ανάμεσα στο NATO και την Ρωσία», στο πλαίσιο δηλώσεών του που μεταδόθηκαν από το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

«Η προοπτική μίας απευθείας σύγκρουσης ανάμεσα στο NATO και την Ρωσία είναι ανησυχητική», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος που συμμετέχει στην σύνοδο κορυφής της Ατλαντικής Συμμαχίας στην Ουάσινγκτον.

Το NATO που συνέρχεται παρουσία του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αποφάσισε την αύξηση της βοήθειας προς το Κίεβο με την αποστολή μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 και αντιαεροπορικών συστημάτων τύπου Patriot και SAMP/T, στο πλαίσιο στρατιωτικής βοήθειας περίπου 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σε απάντηση των αποφάσεων αυτών ότι το NATO «συμμετέχει πλήρως» στον πόλεμο στην Ουκρανία και προανήγγειλε μέτρα αντιμετώπισης αυτής της «σοβαρής απειλής». Η Άγκυρα επιδιώκει να κρατά ίσες αποστάσεις από την Μόσχα και το Κίεβο από την έναρξη της ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο 2022.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters