Eρντογάν:»Δεν θέλουμε μεθυσμένη γενιά»

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔHΣ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε δηλώσεις σχετικά με το νόμο που περιορίζει τη διαφήμιση, τη χρήση και τη πώληση του αλκοόλ στην Τουρκία. Ο ϊδιος επέκρινε όσους μιλούν για ποτοαπαγόρευση και υπεραμύνθηκε τους όρους του νόμου. 
« Εμείς δεν απαγορεύουμε το αλκοόλ στην Τουρκία. Κάνουμε αυτό που ορίζει το 58ο άρθρο του Συντάγματος. Και λέμε πως τα καταστήματα με αλκοόλ πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση 100 μέτρων από τα τζαμιά και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Απαγορεύουμε τη διαφήμιση, την προώθηση τους στον έντυπο Τύπο στην τηλεοραση κα στο διαδίκτυο. Αυτό κάνουμε. Ένα κράτος πρέπει να προστατεύσει τη νεολαία του από κακές συνήθειες. Δηλαδή τι να κάνουμε να το προωθήσουμε. Αυτό δεν συμβαίνει πρώτη φορά μόνο στην Τουρκία. Τέτοιες ενέργειες υπάρχουν και στις ΗΠΑ και στις χώρες της Δύσης.
Ο τούρκος πρωθυπουργός ανέφερε επίσης « εμείς δεν θέλουμε μια γενιά που να πίνει μέρα νύχτα και να κυκλοφορεί μες τη μέθη. Θα είναι μια ξύπνια , δυναμική γενιά, θα είναι γεμάτη από μόρφωση. Θέλουμε τέτοια γενιά και κάνουμε αυτά τα βήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τουρκία : Πέρασε η » ποτοαπαγόρευση «

Aπαγορεύουν το αλκοόλ στην Τουρκία;