Ο Ερντογάν βομβάρδιζε το PKK λίγο πριν το μακελειό στην Πόλη


H πολεμική αεροπορία της Τουρκίας πραγματοποιησε αεροπορικές επιδρομές σε βάσεις του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ σε στις 18 Μαρτίου και στις 19 Μαρτίου
, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού στρατού και όπως γράφει η εφημερίδα Hurriyet.

Σε μια δήλωση στην ιστοσελίδα του, το τουρκικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε οτι 20 μαχητικά F-16 και F-4 βομβάρδισαν θέσεις στις περιοχές Sinat, Haftanin και Gaara το βράδυ στις 18 του Μαρτίου, μια μέρα πριν την πολύνεκρη επίθεση στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

Λίγες ώρες πριν την επίθεση της Κυριακής, συνολικά 10 μαχητικά αεροσκάφη χτύπησαν βάσεις της οργάνωσης στο Gara τις πρώτες πρωινές ώρες της 19ης Μαρτίου.

O Αχμέτ Νταβούτογλου καταδίκασε σήμερα την επίθεση αυτοκτονίας που στοίχισε την ζωή 5 ανθρώπων– περιλαμβανομένου του δράστη- και τραυμάτισε άλλους 36 στην Κωνσταντινούπολη αποκαλώντας την «απάνθρωπη», ενώ δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τον αγώνα της εναντίον των «κέντρων της τρομοκρατίας».
«Κανένα κέντρο της τρομοκρατίας δεν θα πετύχει το σκοπό του με τέτοιου είδους άθλιες επιθέσεις» επισήμανε σε μια γραπτή ανακοίνωση, την οποία επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο.«Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί με την ίδια αποφασιστικότητα έως ότου η τρομοκρατία εξαλειφθεί πλήρως» τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης.

Το ΡΚΚ – που αναγνωρίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ και την ΕΕ – επανεκκίνησε την 30ετη ένοπλη εκστρατεία του εναντίον της Τουρκίας τον Ιούλιο γράφει η τουρκικη εφημερίδα Hurryiet. Από τότε, πάνω από 290 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας και εκατοντάδες μαχητές του ΡΚΚ έχουν σκοτωθεί.

Το ερώτημα που τίθεται όμως ειναι κατα πόσο  η στάση της Τουρκίας κατά της τρομοκρατίας ειναι ο λόγος για την σημερινή βομβιστική επίθεση και μεχρι που θα φτάσει η διαμάχη μεταξύ των Κούρδων και του τουρκικού στρατού;  Μια ημέρα μετά την διακήρυξη της ένωσης δέκα κουρδικών οργανώσεων απέναντι στον κοινό εχθρό, η Τουρκία απάντησε με ολονύκτιο σφυροκόπημα της Κουρδικής πόλης Sirnak.

Η οικονομία πέθανε, η δικαιοσύνη πέθανε, η εκπαίδευση πέθανε, ο τουρισμός πέθανε, η δημοκρατία πέθανε, η νοημοσύνη μας πέθανε, η ανθρωπότητα πέθανε, τώρα πεθαίνουμε και εμείς… γράφουν οι Τουρκοι στα social Media