Ο Ερντογάν αδειάζει Ομπάμα για τα όπλα που κατέληξαν στους τζιχαντιστές!

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν “ρίχνει αλάτι στην πληγή” των ΗΠΑ που έχει να κάνει με τις κατηγορίες που δέχονται ότι κάποια από τα όπλα που έριξαν με C 130 για τους υπερασπιστές της Κομπάνι κατέληξαν στα χέρια των τζιχαντιστών.
Σε δηλώσεις του ο Ερντογάν κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι έκαναν λάθος επικαλούμενος το σχετικό βίντεο που κυκλοφορεί (Διαβάστε εδω το σχετικό άρθρο Οι αμερικανοί ρίχνουν όπλα στους τζιχαντιστές… καταλάθος!). Βίντεο το οποίο οι Αμερικανοί θεωρούν ότι είναι πλαστό. Ο Ερντογάν αποκάλυψε ότι στην συνομιλία που είχε με τον Ομπάμα εξέφρασε ξανά τις αντιρρήσεις του για την βοήθεια που θέλει να δώσει στους Κούρδους. Συνέχισε μάλιστα λέγοντας ότι δεν κατανοεί γιατί η Κομπάνι έχει τόσο μεγάλη στρατηγική σημασία για την Δύση.

Ο Ερντογάν προχώρησε ακόμη παραπέρα την “κόντρα” με τον Ομπάμα λέγοντας ότι ο Αμερικανός πρόεδρος του είπε πως οι μαχητές της Κομπάνι δεν μπορούσαν να αντέξουν πάνω από δυο μέρες έναντι των τζιχαντιστών και ήταν επείγον να ανεφοδιαστούν με όπλα. Κυνικά ο Ερντογάν είπε ότι “είμαστε στην τρίτη ,τέταρτη μέρα και δεν βλέπω να έχει πέσει η Κομπάνι”.

Είναι σαφές ότι η Κομπάνι είναι ένα ακόμη γεγονός που φέρνει απέναντι Άγκυρα και Ουάσινγκτον. Οι αμερικανοτουρκικές σχέσεις δοκιμάζονται από το περυσινό ταξίδι του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον όπου είχε συναντηθεί με τον Ομπάμα. Από τότε ουδέποτε επανήλθαν και κατά καιρούς οι αντιθέσεις τους απειλούν με οριστική κρίση.

Το βίντεο το οποίο επικαλείται ο Ερντογάν.



Διαβάστε ακόμη:

«Φορτσάρουν» οι ΗΠΑ κατά τζιχαντιστών – Όπλα 600 εκατομμυρίων στο Ιράκ

Πύραυλοι του F 35 θα κατασκευάζονται στην Τουρκία