Επτά μονάδες έχασε ο Ερντογάν σ΄ ένα μήνα

Ενδιαφέροντα στοιχεία που καταγράφουν  αυξανόμενη ανησυχία της κοινής γνώμης στην Τουρκία για την παραβίαση των αρχών της Δημοκρατίας από την Κυβέρνηση Ερντογάν αποκαλύπτει έρευνα του Κέντρου Στρατηγικών και Κοινωνικών Ερευνών που εγινε στην γειτονική χώρα..
 
Το 49,9% δήλωσε ότι η Κυβέρνηση Ερντογάν  κινείται προς ένα αυταρχικό και καταπιεστικό τρόπο διακυβέρνησης, ενώ το 36% εκτιμά ότι η κυβέρνηση προχωρά σε περαιτέρω εκδημοκρατισμό.

Το 54,4% των ερωτηθέντων πιστεύει επίσης ότι η Κυβέρνηση Ερντογάν παρεμβαίνει στον τρόπο ζωής των πολιτών, ενώ διαφορετική άποψη εξέφρασε το 40,4%.

 Το 49,7% δήλωσε ότι δεν έχει ανησυχίες σχετικά με την αποκάλυψη των πολιτικών του απόψεων, ενώ το 46,7% εξέφρασε διστακτικότητα στο να εκφράσει.

Όσον αφορά τις διαμαρτυρίες για το πάρκο Γκεζί, η έρευνα αποκάλυψε ότι η τουρκική κοινή χρεώνει την κλιμάκωση των επεισοδίων γενικά στην Κυβέρνηση και ειδικά στον Τούρκο Πρωθυπουργό κ. Ερντογάν.
 
Η υποστήριξη του εκλογικού Σώματος στο κυβερνών AKP, τον Ιούνιο του 2013, δείχνει να έχει σημειώσει πτώση κατά 11%, σε σχέση με τα ποσοστά δημοτικότητας που είχαν καταγραφεί τον ίδιο μήνα του 2012, ενώ η δημοτικότητα του Ερντογάν δείχνει να έχει πέσει κατά 7% μέσα σε μόλις ένα μήνα, καθώς οι πολίτες θεωρούν σκληρό και συγκρουσιακό τον τόνο του Ερντογάν.Tο AKP, ωστόσο, εξακολουθεί να είναι το πιο δημοφιλές κόμμα μεταξύ του εκλογικού σώματος, προκύπτει από την ερευνα.