Επίθεση χάκερς στην Τουρκία

Επιμέλεια ΛΟΥΚΑΣ ΔΗΜΑΚΑΣ 

Hλεκτρονική επίθεση από χάκερς του λεγόμενου »Συριακού Ηλεκτρονικού Στρατού»,που φέρεται να πρόσκειται στον Άσαντ στη Συρία δέχθηκαν λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Προεδρίας της Τουρκίας, του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Άμυνας και της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από Σύριους χάκες 967 λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε 14 κατηγορίες στο διαδίκτυο αποκαλύπτοντας πλήθος αλληλογραφίας που έλαβε χώρα το διάστημα μεταξύ Μαρτίου 2009 και Νοεμβρίου 2012.

Μεταξύ των  email που δημοσιοποιήθηκαν, βρίσκεται και μια επιστολή του Προέδρου των ΗΠΑ, Ομπάμα στον τότε Πρωθυπουργό κ Τ. Ερντογάν και ένα απόρρητο email αναφορικά με τη Συρία, το οποίο είχε στείλε ο τότε Πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία κ. Φράνσις Ριτσαρντόνε στον Υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, γράφει η Hurriyet Daily News.

Ακόμα μεταξύ της »λείας» είναι μέιλ Τούρκων υπουργών, διπλωματών και κρατικών αξιωματούχων καθώς και λογαριασμοί από την Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και τον Αραβικό Σύνδεσμο.

Κάτι …ήξερε ο κ. Ερντογάν που …εξορκίζει σε κάθε ευκαιρία κάθε τι που έχει σχέση με το ιντερνέτ. ( και τα λογοκρίνει βεβαίως …)