Έκρηξη βόμβας στην Κωνσταντινούπολη πυροβολισμοί κατά του προξενείου των ΗΠΑ!

Τουλάχιστον πέντε αστυνομικοί και δύο πολίτες τραυματίστηκαν από βόμβα που εξερράγη σε αστυνομικό τμήμα στο προάστιο Sultanbeyli της Κωνσταντινούπολης τις πρώτες πρωινές ώρες ,όπως μεταδίδουν τα πρακτορεία Anadolu και Dogan . Η έκρηξη προκάλεσε πυρκαγιά και κατάρρευση τμήματος του τριώροφου κτιρίου. Κοντινά κτίρια και τουλάχιστον 20 αυτοκίνητα έπαθαν ζημιές.

Η Τουρκία είναι αντιμέτωπη μ΄ ένα κύμα επιθέσεων κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων που προέρχεται από το PKK.

Πυροβολισμοί κατά του αμερικανικού προξενείου!

Συναγερμός σήμανε ξανά το πρωί της Δευτέρας στην Κωνσταντινούπολη, όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ έξω από το προξενείο των ΗΠΑ και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή!
Οι δράστες της επίθεσης άνοιξαν πυρ κατά του κτιρίου όπου στεγάζεται το κτίριο του αμερικανικού προξενείου, η αστυνομία απάντησε στα πυρά, μετέδωσε το CNN Turk, αλλά κατάφεραν να ξεφύγουν. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας από τους δράστες έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών.

Το πρακτορείο ειδήσεων Cihan μετέδωσε πως οι εμπλεκόμενοι στην επίθεση εναντίον του κτιρίου στη περιοχή Σαριγέρ της Κωνσταντινούπολης περιελάμβαναν έναν άνδρα και μία γυναίκα. Το Reuters, μετέδωσε πως δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές.

Στις 8 Αυγούστου, ένα στρατιωτικό όχημα και ένα φυλάκιο ασφαλείας στη νοτιοανατολική επαρχία Μαρντίν δέχθηκαν επίθεση από αντάρτες με όπλα μεγάλου βεληνεκούς, και στις 9 Αυγούστου, οι αντάρτες επιτέθηκαν σε ένα γραφείο του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην Κωνσταντινούπολη. Στις 9 Αυγούστου, ανώνυμες τουρκικές πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας υποστήριξαν ότι τουλάχιστον 390 μαχητές του ΡΚΚ σκοτώθηκαν σε μια σειρά από τουρκικές αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων ανταρτών στο βόρειο Ιράκ. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο αρχηγός του φιλοκουρδικού Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος της Τουρκίας ζήτησε από το PKK να σταματήσει τις επιθέσεις του .