ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΜΙΚΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ. Κλειστές οι κάμερες ασφαλείας,στην Πρεσβεία

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Hurriyet Daily News για την έκρηξη έξω από την αμερικανική Πρεσβεία στην Αγκυρα, οι κάμερες ασφαλείας δεν πρέπει να έχουν καταγράψει το περιστατικό λόγω διακοπής ρεύματος που υπήρχε εκείνη την ώρα στην περιοχή.
 Το τουρκικό κανάλι NTV μετέδωσε πριν από λίγο ότι από την έκρηξη που σημειώθηκε μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα, τραυματίστηκε σοβαρά και η πολύ γνωστή δημοσιογράφος του καναλιού Ντιντέμ Τουντζάϊ  η οποία διακομίσθηκε στο νοσοκομείο και νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα.Δεν υπήρξε διευκρίνηση πως έγινε ο τραυματισμός και αν υπάρχουν και άλλοι πέραν των προαναφερθέντων.

Στο δελτίο του  πρακτορείου Anadolu, που επικαλείται  πληροφορίες από διπλωματικές πηγές ο ευρισκόμενος στην Σερβία Τούρκος ΥΠΕΞ κ. Α. Νταβούτογλου μετά την έκρηξη στην είσοδο της αμερικανικής πρεσβείας  τηλεφώνησε στον πρέσβη των ΗΠΑ στην Άγκυρα κ. Ricciardone στον οποίο εξέφρασε την λύπη του για το συμβάν.Μεταδίδεται επίσης ότι ο αμερικανός Πρέσβης στην Άγκυρα  κ. Ricciardone δήλωσε ότι αυτού του είδους οι επιθέσεις δεν μπορούν να επηρεάσουν τις σχέσεις ΗΠΑ –Τουρκίας και ότι θα συνεχιστεί ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας.
 Μετά την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία , αυξήθηκαν και τα μέτρα ασφάλειας και στις πρεσβείες της Γερμανίας και της Γαλλίας που βρίσκονται στην ίδια Λεωφόρο.
 Όπως μεταδίδουν τα τηλεοπτικά δίκτυα ο Τούρκος Πρωθυπουργός κ.  Ερντογάν σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη αναφερόμενος στην έκρηξη επιβεβαίωσε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από «ζωντανή βόμβα» που διαμελίστηκε κατά την έκρηξη.
 Εξάλλου ο αντιπρόεδρος του αντιπολιτευόμενου κόμματος CHP πρώην πρέσβης κ. Φαρούκ Λόγογλου σε δήλωσή του για το θέμα τόνισε ότι καταδικάζουν το γεγονός και εύχονται περαστικά στους εργαζόμενους στην πρεσβεία και ζήτησε από τους αρμοδίους να ενδιαφερθούν άμεσα με το θέμα και να βρεθούν οι δράστες.