Εκλογές στην Τουρκία: Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης ανησυχεί

Ο αρχηγός του CHP, Κιλιτσντάρογλου δήλωσε έπειτα από συναντήσεις με αξιωματούχους της ΕΕ στις Βρυξέλλες ότι η ΕΕ εκφράζει τις ανησυχίες της για την ασφάλεια των εκλογών, την ελευθερία του Τύπου, τους πρόσφυγες και τις τρομοκρατικές ενέργειες στην Τουρκία. «Εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την αύξηση της τρομοκρατίας ειδικότερα έπειτα από τις εκλογές της 7ης Ιουνίου, το οποίο συνεπάγεται απώλεια ζωών και περιουσίας και το οποίο επηρεάζει την ασφάλεια των εκλογών», δήλωσε ο αρχηγός του CHP κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα γραφεία του CHP στις Βρυξέλλες.
Ο Κιλιτσντάρογλου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz, την εισηγήτρια για την Τουρκία, Kati Piri και την επικεφαλής των Πρασίνων, Rebecca Harms.
Ο αρχηγός του CHP διεμήνυσε στους αξιωματούχους της ΕΕ ότι το ΡΚΚ συνιστά μια παράνομη τρομοκρατική οργάνωση που θα πρέπει να αφοπλιστεί άνευ όρων ενώ πρόσθεσε ότι η τρέχουσα τρομοκρατία στην Τουρκία «εξυπηρετεί ορισμένους ανθρώπους», χωρίς όμως να κατονομάσει.