Έφιππη φρουρά για τους Τούρκους που φαίνεται ότι …πρόλαβαν το ΓΕΕΘΑ

Πολύ φοβόμαστε ότι η παρακάτω είδηση από την Τουρκία για την δημιουργία μονάδος << Έφιππης Φρουράς>> για απόδοση τιμών, θα…βάλει ιδέες  στην …Αθήνα, κατά το ΓΕΕΘΑ μεριά! 
Διαβάζουμε συγκεκριμένα στην τουρκική εφημερίδα Haber Türk  -  με τον τίτλο «Η πρώτη υποδοχή με ιππείς στο Προεδρικό» -   ότι ο Πρόεδρος της Λετονίας, κ.Αντρίς Μπερζίνς είναι ο πρώτος ξένος ηγέτης που γίνεται δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο της Τουρκίας με τη συνοδεία μιας έφιππης φρουράς που αποτελείται από άνδρες της Έφιππης Μονάδας της Στρατιωτικής Σχολής Ξηράς. 
Πρόκειται,συνεχίζει το δημοσίευμα,  για την πρώτη φορά που ιππείς συμμετέχουν σε «Τελετή τύπου Α», δηλαδή στην υποδοχή που επιφυλάχθηκε στον Πρόεδρο της Λετονίας. 
Οι 41 ιππείς κουβαλούσαν τις σημαίες της Τουρκίας και της Λετονίας καθώς και τις σημαίες των 16 παλαιών τουρκικών κρατών που έχουν υπάρξει καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας.

Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα για μας!

Αυτά άρχισαν μόλις στην Τουρκία. Τώρα όμως που έγιναν γνωστά και εδώ, όλο και κάποιος υψηλά ιστάμενος  ένοικος του Υπουργείου Άμυνας που έχει αδυναμία στις μοκέτες, στις μπάντες, στα αγήματα, τις πλουμιστές στολές,στους διακοσμητικούς στρατονόμους, τα πρωτόκολλα κ.λπ. κ.λπ., ίσως  πάρει την  ιδέα και  οργανώσει  την <<Ελληνική Έφιππη Μονάδα Απόδοσης Τιμών>>! Άλλωστε υπάρχει η <<Διεύθυνση Ιππικού Τεθωρακισμένων>> (ΔΙΤ)  που μέχρι τώρα για ιστορικούς λόγους διατηρεί το »παλιό» όνομα, των ένδοξων Ιππέων. Τώρα δηλαδή μπορεί και να την στελεχώσει πλήρως και να την εξοπλίσει επαρκώς ώστε να δικαιολογεί πλήρως το όνομα! Άλλωστε το Έμβλημα της ΔΙΤ υπάρχει και τα έχει …όλα καθώς  αποτελείται ,σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΓΕΣ,αποτελείται και συμβολίζει:

α. ΑΠΟ ΣΠΑΘΕΣ ΧΙΑΣΤΙ ΜΕ ΠΕΤΑΛΟ ΑΛΟΓΟΥ :Φανερώνει το ιππικό που ελισσόταν έφιππο και μαχόταν έφιππο και πεζό.
β. ΑΠΟ ΑΡΜΑ ΜΑΧΗΣ: Δείχνει το κύριο όπλο των τεθωρακισμένων, σύμβολο ισχύος πυρός και κρούσεως και διάδοχος του ιππικού
Το δε έμβλημα συνθέτουν οι χιαστί σπάθες με το πέταλο και το άρμα μάχης σε συνδυασμό με το επιγραφόμενο ηθικό κέλευσμα:»ΟΠΟΥ Η ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ».

ΥΓ. Μέρες που είναι χρειάζεται και το χιούμορ. Να γελάσει λίγο και το χειλάκι μας…