Αποσύρονται από το βόρειο Ιράκ οι Τούρκοι;

Έχει αρχίσει να τα μαζεύει η Τουρκία από το βόρειο Ιράκ. Οι πληροφορίες αυτό δείχνουν

Σημαντικός αριθμός Τούρκων στρατιωτών που είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή BASHIKA πλησίον της Μοσούλης έχουν ξεκινήσει να αποσύρονται από την περιοχή, με  στρατιωτικά οχήματα, και να κατευθύνεται προς την Τουρκία. Προς το παρόν, δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ενημέρωση από την Άγκυρα για το θέμα της αποχώρησης. Η  τουρκική στρατιωτική Μονάδα που απέστειλαν οι τουρκικές ΕΔ  θα προστατεύει το φράγμα της Μοσούλης που κινδυνεύει από το Ισλαμικό Κράτος. Πληροφορίες από τη ΜΙΤ και τις τουρκικές ΕΔ, αναφέρουν ότι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους έχουν επιχειρήσει 14 φορές να καταλάβουν το φράγμα της Μοσούλης από την ημέρα που έθεσε την πόλη υπό τον έλεγχό του και έχουν διαθέσει 7.000 μαχητές προκειμένου να επιτύχουν αυτόν τον στόχο.

Το φράγμα διασχίζει τις Επαρχίες SINJAR, ZUMAR και TAL AFAR.

Εάν το ISIS καταλάβει το φράγμα της Μοσούλης, το Ιράκ θα πλημμυρίσει,υποστηρίζουν οι Τούρκοι.

Μία δεύτερη ένδειξη ότι οι Τούρκοι αποσύρονται ήταν ότι  φάλαγγα τουρκικών αρματοφορέων πέρασαν από το διασυνοριακό πέρασμα HABUR στο Β. Ιράκ, με άγνωστο προορισμό.

Ο αριθμός των αρματοφορέων ήταν τουλάχιστον δέκα , χωρίς φορτίο, ενώ εκτιμάται ότι μελλοντικά πρόκειται, πιθανώς, να μεταφέρουν πίσω σε τουρκικό έδαφος άγνωστο αριθμό των αρμάτων μάχης (20-25) που βρίσκονται σε τουρκικά στρατόπεδα εκπαίδευσης, κυρίως πλησίον της Μοσούλης (στρατόπεδο BASHIKA και ZELIKAN), αλλά και σε άλλα στρατόπεδα πλησίον των ιρανικών συνόρων. Εν τω μεταξύ, η κεντρική κυβέρνηση του Ιράκ, πραγματοποίησε σχετικό διάβημα στις 11 Δεκεμβρίου στα Η.Ε., απαιτώντας την άνευ όρων αποχώρηση των τουρκικών δυνάμεων από το ιρακινό έδαφος, χαρακτηρίζοντας την ενέργεια σαν «κατάφορη παραβίαση των διεθνών κανόνων». Η ρωσική πλευρά υποστήριξε το ιρακινό διάβημα, τονίζοντας ότι πρόκειται για παράνομη εισβολή.