Ανταλλαγή ρουκετών μεταξύ Τουρκίας-Συρίας

Μια ρουκέτα που έπεσε δίπλα στην τουρκική πόλη Ρεϊχανλί, στα σύνορα με τη Συρία, κατά την συμπλοκή μεταξύ καθεστωτικών δυνάμεων στη Συρία και αντιπολίτευσης, προκάλεσε αντίποινα από την αλλά πλευρά, με ανταπόδοση .

Από τα τουρκικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ αναφέρεται ότι το Αρχηγείο του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας ανακοίνωσε πως κατά τις βολές με βαριά όπλα από τον συριακό στρατό στους αντιπολιτευόμενους, μία ρουκέτα έπεσε στην επαρχεία Ρεϊχανλί του Χατάι στις 02:35 τη νύχτα και βάσει των κανόνων εμπλοκής υπήρξε ανταπόδοση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αρχηγείου του Γενικού Επιτελείου, η ρουκέτα/ πύραυλος ( σ.σ.έτσι αναφέρεται στο κείμενο) έπεσε κοντά στην συνοικία Τζουντέϊντε ανατολικά του κέντρου της επαρχίας Ρεϊχανλί Κατά το συμβάν δεν υπήρξαν ανθρώπινα νεκρόι αλλά τραυματίστηκαν ελαφρά από τους υαλοπίνακες που έσπασαν, 5 άτομα.

Η ρουκέτα / πυραύλος έπεσε περίπου 200 μέτρα από τον 4ο συνοριακό Λόχο, του 2ου συνοριακού Τάγματος, του 2ου συνοριακού συντάγματος στο Ρεϊχανλί, κατέρρευσε η οροφή της αίθουσας επισκεπτών του Λόχου από τις πέτρες και τα χώματα που πετάχτηκαν από την έκρηξη και προκλήθηκαν ζημίες σε δύο στρατιωτικά οχήματα. Στο σημείο δε που έπεσε, δημιούργησε λάκκος βάθους 7 μέτρων και πλάτους 15 μέτρων.

Οπως ανακοινώθηκε, στο πλαίσιο των κανόνων εμπλοκής, τρεις ώρες αργότερα, στις 05:25 ερίφθη οβίδα 155 χιλιοστών από το φυλάκιο Νταγαρντι του Γιαϊλάνταγι του Χατάι προς την πλευρά της Συρίας σε σημείο πυροβολικού του Συριακού Στρατού. Τα τουρκικά ΜΜΕ δεν αναφερουν αποτελέσματα από την βολή.