Ακάρ: Στη Μόσχα με τον επικεφαλής της MIT για συνομλίες με τους ΥΠΑΜ Ρωσίας και Συρίας

Ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ και ο επικεφαλής της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ, βρίσκονται σήμερα στη Μόσχα, όπως μετέδωσε πριν λίγο το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το τουρκικό πρακτορείο, οι δύο Τούρκοι αξιωματούχοι συναντήθηκαν με τον Υπουργό Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, τον Υπουργό Άμυνας της Συρίας, Αλί Μαχμούντ Αμπάς και τους επικεφαλής των υπηρεσιών ληροφοριών των δύο χωρών.

Κατά τη συνάντηση αυτή συζητήθηκε το ζήτημα της Συρίας, κατά της οποίας η Άγκυρα έχει εξαπολύσει αεροπορικές επιδρομές, το προσφυγικό ζήτημα και ο «κοινός αγώνας» των τριών χωρών κατά της τρομοκρατίας.

Το Anadolu υποστηρίζει ότι η συνάντηση ανάμεσα στον Ακάρ και τους ομολόγους του από τη Ρωσία και τη Συρία, διεξήχθη σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, ενώ συμφωνήθηκε να συνεχιστούν οι τριμερείς συναντήσεις για να διασφαλισθεί η σταθερότητα και η ασφάλεια στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή.

Αυτή είναι η πρώτη επίσημη συνάντηση σε τέτοιο επίπεδο μεταξύ της Άγκυρας και της Δαμασκού από την έναρξη του πολέμου στη Συρία το 2011.

Φωτογραφία Τουρκικό Υπουργείο Άμυνας