«Αν ιδρυθεί το Κουρδιστάν θα επεκταθεί και η Τουρκία»

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Ο νέος σύμβουλος Α’ του Ερντογάν Γιγίτ Μπουλούτ υποστηρίζει πως σε περίπτωση ίδρυσης ενός Κουριδκού κράτους η Τουρκία θα είναι κερδισμένη.
Ο πρώην δημοσιογράφος νυν σύμβουλος του τούρκου πρωθυπουργού υποστηρίζει πως « όσοι φοβούνται την ίδρυση του Κουρδιστάν δεν βλέπουν πως εξαπλώνεται η έκταση της Τουρκίας. Οσοι λένε πως η Τουρκία θα διχοτομηθεί λόγω του Κουρδιστάν αγνοούν πως οι περιχοές που θα δημιουργηθούν δεν μπορούν να επιβιώσουν χωρίς να συνδεθούν με την Τουρκία. Μπορεί να μιλούν για το Κουρδιστάν όμως μιλούν για την επέκταση της Τουρκίας. Ποιους ενοχλεί η αυξανόμενη επιρροή της Τουρκίας και η δημιουργία νέων δυναμικών».
Ο Μπουλού αναφέρει πως « σήμερα αν πάει κάποιος στο Αρμπίλ θα διαπιστώσει πως το αεροδρόμιο το έχουν κατασκευάσει τουρκικές εταιρείες. Το πανεπιστήμιο πάλι το έχτισαν τουρκικές εταιρείες. Ολες οι μάρκες είναι τούρκικες. Δηλαδή το Αρμπίλ είναι τουρκική πόλη όπως και η Άγκυρα. Το Αρμπίλ είναι Κουρδική πόλη όπως η Άγκυρα….Η Τουρκία αυξάνει την επιρροή της με τις διασυνδεδεμένες περιοχές. Οι χώρες της Δύσης ενοχλούνται απ΄αυτό. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να εμποδίσουν την παρουσία της Τουρκίας στη Συρία στο βόριεο Ιράκ, στην Αίγυπτο, στο Αζερμπαϊτζάν.