Αμερικανικά μέτρα ασφαλείας στο Ιντσιρλίκ

Τρία αντιαεροπορικά για άμυνα κατά τυχόν αεροπορικών επιθέσεων και ένα νέο σύστημα ραντάρ για τα μαχητικά τους αεροσκάφη είχαν τοποθετήσει οι ΗΠΑ στην αεροπορική βάση Ιντζίρλικ (Incirlik ) τις περασμένες ημερες πριν την άφιξη των έξι (6) F-16,  ενός C – 5 και ενός KC – 135 στην Τουρκία που θα επιχειρήσουν κατά των τζιχαντιστών του ISIS-ISIL..
Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Τουρκίας, στρατιώτες είχαν πραγματοποιήσει πρωτύτερα έρευνες σε όλα τα σημεία κοντά στα συρματοπλέγματα που περιβάλλουν τη βάση του Ιντζίρλικ, ενώ επισημαίνεται ότι γενικά κινητικότητα επικρατεί στην αεροπορική βάση που άνοιξε στα αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού μετά από την συμφωνία που επιτεύχθηκε με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής στο τέλος Ιουλίου.
Τα 6 από τα αεροσκάφη είναι F -16, το ένα C – 5 και το άλλο KC – 135. Πέραν των 8 αεροσκαφών  περίπου 300 Αμερικανοί στρατιωτικοί έχουν επίσης αναπτυχθεί στην βάση για τον συντονισμό των επιχειρήσεων στο έδαφος και την υποστήριξη των μαχητικών. Στην σχετική αμερικανική ανακοίνωση τονίσθηκε ότι οι ΗΠΑ και η Τουρκία ως μέλη του συνασπισμού περισσοτέρων από 60 εθνών, υποσχέθηκαν αγώνα κατά της ISID/ISIL για την αναζήτηση ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή.